Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Trotuarele sunt pentru pietoni. Ion Ceban, în discuții cu ministrul MAI, despre evacuarea mașinilor din capitală

  Primarul general, Ion Ceban a venit cu unele precizări cu privire la evacuarea mașinilor parcate neregulamentar din capitală de către o companie. Edilul spune că acest lucru este indispensabil atâta timp cât sunt șoferi, cărora nu le pasă cât spațiu le rămân pietonilor pe carosabil.

  „Acțiunile sunt gestionate în totalitate de către Ministerul Afacerilor Interne, conform deciziei de Guvern și în urma unei licitații de contractare a unei companii responsabile de acest proces. Am primit mai multe reclamații de nemulțumire din partea cetățenilor în acest sens, astăzi, am avut o discuție cu ministrul Pavel Voicu”, a punctat Ceban.

  Primarul crede că această practică este binevenită, doar că până la oferirea unei alternative pentru cetățeni, trebuie să fie aplicată o primă etapă.

  „Am vorbit despre amendarea șoferilor, care parchează ilegal pe trotuare și încurcă la deplasarea pietonilor, mamelor cu cărucioare, a personelor cu probleme locomotorii și amendarea acelor șoferi care parchează pe străzile magistrale și încurcă la traficul rutier, creând ambuteiaje. Am solicitat ministrului Pavel Voicu și am căzut de acord ca evacuarea mașinilor să nu fie efectuată la această etapă în curțile blocurilor”, spune Ceban.

  Primarul a punctat că între timp, Primăria Chișinău este în proces de adoptare a conceptului pentru parcări. Totodată, municipalitatea împreună cu APP caută terenuri în centrul orașului, unde vor fi amenajate locuri de parcare.

  La fel, vor fi amenajate şi parcări de tipul – parking lift, prima de acest fel va fi implementată împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei.

  ionceban.md

   

  SOCIAL

  Trei subterane din Capitală vor fi reparate în scurt timp. Prima se află la intersecția străzilor Dacia cu Decebal. Despre aceasta primarul Ion Ceban...

  SOCIAL

  Ion Ceban spune că Igor Dodon este cel mai potrivit pentru funcția de președinte de țară, pentru că el are toate elementele cheie pentru...

  POLITICA

  Profesionist și un lider adevăr – astfel îl caracterizează Ion Ceban pe Igor Dodon, care candidează la funcția de președinte al Republicii Moldova.

  SOCIAL

  Participarea primarul general în campania electorală nu are nicio legătură cu activitatea sa la primărie, iar implicarea sa și susținerea oferită lui Igor Dodon...

  Copyright © 2020