Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Troleibuzele, gata de iarnă

  Moldovenii care circulă cu transportul public sunt în siguranță, spun reprezentanții Regiei Transport Electric. Autoritățile municipale susțin că toate troleibuzele din Chișinău au fost dotate cu anvelope de iarnă și echipate ca la carte.

  Felicia Rusu, purtător de cuvânt al RTEC

  „ 1500 de anvelope noi, procurate în anul 2020, au fost montate la troleibuze. Menționăm că anvelopele sunt schimbate aproximativ o dată în an. Acestea corespund tuturor condițiilor tehnice, pentru ca ulterior troleibuzele să poată ieși pe traseu și sunt „𝐦𝐮𝐝 𝐚𝐧𝐝 𝐬𝐧𝐨𝐰”, ceea ce înseamnă că oferă o aderență sporită pe suprafețele acoperite cu noroi, zăpadă și gheață, astfel încât să fie posibilă o rulare în siguranță”.

  Siguranța pasagerilor este prioritară, spun șoferii troleibuzelor, care recunosc –cu anvelopele schimbate se circulă mai bine.

  Victor Rusu, șofer

  „Este mai sigur acum, pe ghețuș pot merge mai încrezut, vehiculul nu alunecă. Anvelopele sunt schimbate la începutul sezonului rece, înainte să se așterne zăpada, e foarte bine, nu am probleme. Mai ales unde e vale, pe ruta nr. 16, pe care eu circul. Asta contează foarte mult”.

  Marin Mureșan, șofer

  „Este bine pentru ca să fim în siguranță, pentru că transportăm ceea ce e mai scump pe lume – oamenii… pe timp de zăpadă, pe timp de ghețuș”.

  Mulți dintre oamenii pe care i-am întâlnit în stațiile de așteptare ne-au spus că nu știau că și anvelopele troleibuzelor sunt schimbate, exact ca și cele ale automobilelor. Chiar și așa, pasagerii spun că acum se vor simți mai în siguranță ân transportul public.

  „Nu cunosc, dar e logic, ar trebui. Pentru ca să nu se întâmple accidente rutiere, frânarea să fie sigură. Totul ce este bine pentru om – este binevenit”.

  „Cauciucurile trebuie schimbate, pentru ca să fie în siguranță pasagerii”.

  „Sigur că trebuie schimbate anvelopele. Mai ales dacă e alunecos și curând va fi zăpadă, ghețuș… este bine pentru siguranță”.

  „Sigur că trebuie schimbate. Iată mie troleibuzul cu nr. 5 îmi trebuie. Trebuie de schimbat cauciucurile la toate mașinile”.

  În gestiunea Regiei Transport Electric sunt 321 de unități de transport. Potrivit meteorologior, în următoarele zile, pe străzi, se va forma ghețuș.

  a-tv.md

  Copyright © 2020