Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Troleibuzele de pe ruta nr. 24 îşi schimbă parţial itinerarul

  Lucrările de construcţie a noii linii de contact pentru troleibuze pe str. Columna au fost finalizate. Potrivit primarului general Ion Ceban, în acest perimetru sunt amenajate şi noi staţii de aşteptare a transportului public.

  Astfel, troleibuzele de pe ruta nr. 24, care leagă sectorul Ciocana cu cartierul Telecentru îşi schimbă parţial itinerarul. Acestea vor circula pe str. Columna (tronsonul cuprins între Mitropolit Bănulescu Bodoni – V. Alecsandri) şi în continuare pe traseul stabilit.

  „Scopul modificării rutei de troleibuz nr. 24 este evitarea dublării traseului cu troleibuzul nr. 12 şi extinderea ariei de deservire a populației cu transport electric, asigurând transportarea pasagerilor din sectoarele Ciocana și Rîșcani mai aproape de Î.M. „Piața Centrală”, Gara Auto și alte obiecte de interes social și comercial din preajmă.

  Restul troleibuzelor de pe rutele nr. 7, 10, 12, 25, 32 rămân să circule pe itinerarele vechi. Acestea vor coti de pe str. Mitropolit Bănulecu-Bodoni pe str. Columna doar în cazul când în centrul capitalei sau în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt se vor desfăşura diferite manifestaţii de amploare, ocolind, astfel, Piaţa Marii Adunări Naţionale”, a declarat edilul.

  Actualmente, în cazul când în centrul capitalei se desfăşoară diferite evenimente iar PMAN este închisă pentru circulaţie, troleibuzele cotesc la str. Albişoara, iar pasagerii sunt nevoiţi să meargă peste 1 km, pentru a ajunge la bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt.

  „Totodată, virarea troleibuzelor în zona respectivă prezintă pericol de accidentare la schimbarea manuală a captatoarelor. Preconizăm ca în curând să lansăm o nouă rută de troleibuz care va face legătura între sectorul Ciocana şi Botanica şi va avea itinerarul inclusiv pe str. Columna”, a conchis acesta.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, a vizitat joi Liceul Teoretic „A. I. Cuza" din cartierul Poșta Veche al capitalei. Cei 1200 de copii care studiază...

  SOCIAL

  Pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică (16.10.2021, ora 01.30 – 17.10.2021, ora 19.00), va fi sistată circulația rutieră în perimetrul Pieței Marii Adunări...

  SOCIAL

  În cadrul raportul său prezentat, Ion Ceban spune că a reușit să reanimeze câteva proiecte importante, care au fost lăsate de izbește timp de...

  SOCIAL

  Lucrurile se schimbă spre bine, iar capitala arată mult mai curată și mult mai frumoasă. Despre aceasta scrie primarul general Ion Ceban într-o postare...

  Copyright © 2021