Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Troleibuze pentru Chișinău

  Încă 20 de troleibuze vor circula pe rutele din capitală. Este vorba de 10 troleibuze achiziționate din Riga, Lituania și 10 troleibuze procurate din Belarus. Troleibuzele vor circula pe rutele 22, 10, 17, 13, 2 și 4.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Sunt rute foarte populare pentru chișinăuieni și sperăm pe această cale să diminuăm pericolele transmiterii virusului Covid. În următoarea etapă, în această primăvară trebuie să ajungă alte 20 de unități de transport, inclusiv cu acel vot care l-am avut pentru 20 de unități de transport noi cu mers articulate, să fie și soluția pentru acei sute de oameni care au votat pentru ruta pe Albișoara”

  Edilul mai spune că în curând în Chișinău ar putea ajunge și autobuze, atât unități noi cât și cu parcurs.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  ”Noi ne dorim ca Parcul urban de autobuze la fel să crească rapid, dacă pe partea de troleibuze vom avea cel mai probabil 100 de unități de transport aduse la Chișinău, ceea ce nu s-a făcut în 10 ani de zile, iată că într-un an am vom suplini acest număr de unități, la fel vrem să se întâmple și cu autobuzele„

  De noile troleibuze se bucură și șoferii unităților de transport care spun că acum vor lucra în condiții mai bune.

  «Butoanele sunt modificate, aerul condiționat este în salon și în cabina șoferului, avem supraveghere video, electronica e belorusă nu e a noastră, asta e deosebirea față de celelalte».

  «Este mult mai manevrabil, mai confortabil, mai moale, mai ușurel ca acelea sovietice, vechiturile acelea».

  «Cerul și pământul comparativ cu acele vechi, sunt mai confortabile, avem camere de supraveghere și spate și față, e mult mai comod, agregatele lucrează mai bine, de-o dragoste să lucrez».

  Troleibuzele achiziționate au fost deja lansate pe rută și pot fi zărite pe străzile din Chișinău.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020