Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Trenul Chișinău-București își va relua circulația din 1 noiembrie

  Ruta de tren Chișinău-București își va relua circulația din 1 noiembrie, după o pauză de peste 20 de luni. Circulația trenurilor a fost sistată în martie 2020.

  Trenul este programat să înceapă să circule pe 1 noiembrie. Astfel, refacerea comunicației feroviare prin trecerea frontierei Iași-Ungheni va face posibilă conectarea capitalelor Republicii Moldova și României cu o rută directă, precum și a rutelor de schimb prin Iași-Ungheni cu toate direcțiile României și Moldovei.

  De asemenea, la Chișinău a fost deschis un terminal de numerar CFR Călători, prin care doritorii pot cumpăra bilete pentru toate trenurile europene, inclusiv pentru cele care pleacă din România către țările vecine.

  Conducerea Căii Ferate anunță și despre posibilitatea deschiderii unei rute de tren Iași-Chișinău-Odesa. Subiectul va fi discutat astăzi la Iași, în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Mondiale a Turismului – Misiunea economică RM-RO-UA „Turismul – punte pentru Integrare Economică Europeană”. La eveniment vor participa Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT), conducerea Căii Ferate a Moldovei și a Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din R. Moldova.

  Evenimentul este realizat sub înaltul patronaj al primarului municipiului Iași, Mihai Chirica. Scopul acestui eveniment este de a aduce împreună actorii cheie (privați și publici), care să conlucreze pentru a crea condiții menite să asigure un climat favorabil relansării turismului, în special a celui regional. La eveniment vor participa peste 100 persoane din domeniul turismului și sfere conexe (administrații publice, reprezentanți ai organizațiilor de profil, operatori turism și vinării, reprezentanți ai companiilor de consultanță) din Republica Moldova, România și Ucraina (Regiunea Odesa).

  moldpres.md

  Facebook

  POLITICA

  Șeful statului, Igor Dodon, a declarat că stabilirea pe 1 noiembrie a datei alegerilor prezidențiale este un semnal clar de autorități că nu are...

  POLITICA

  Astăzi, Parlamentul a stabilit data alegerilor Președintelui Republicii Moldova – 1 noiembrie 2020. Pentru proiectul PSRM au votat majoritatea deputaților din sală – 50.

  Copyright © 2021