Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Trei instituții medicale din ţară vor fi dotate cu echipament, cu sprijinul Japoniei

  Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale este în proces de negociere a Acordului de grant cu Japonia, pentru livrarea echipamentelor medicale în cadrul Programului de dezvoltare economică și socială, care presupune dotarea cu 2 dispozitive medicale roentghen X-ray a Clinicii „Emilian Coțaga” și Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă” și un dispozitiv medical de Tomografie Computerizată pentru Spitalul Clinic Municipal de Copii “Valentin Ignatenco”.

  Despre acest proiect dar și despre acțiunile care urmează a fi întreprinse în cadrul colaborării moldo-nipone, au discutat astăzi ministrul Viorica Dumbrăveanu cu E.S  Katayama Yoshihiro, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova.

  „Îmi exprim recunoștința pentru tot suportul acordat sistemului medical și social din Republica Moldova atât în perioada pandemiei, cât și de-a lungul anilor, prin intermediul acelor programe de dezvoltare precum: Kusanone, JICA, etc. Japonia este partenerul strategic al țării noastre, pe toate domeniile de activitate, contribuind esențial la dezvoltarea economiei și crearea locurilor de muncă”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

  La rândul său,  E.S  Katayama Yoshihiro a apreciat munca depusă de echipa Ministerului în gestionarea crizei pandemice și a dat asigurări de deschidere pentru realizarea mai multor proiecte de dezvoltare în Republica Moldova.

  Guvernul Japoniei este unul din partenerii strategici de dezvoltare ai sistemului sănătății din Republica Moldova, asistența externă fiind oferită prin intermediul JICA (Agenției Japoneze pentru Cooperare  Internațională), Programul Kusanone, General Grand Aid și alte proiecte individuale. În perioada pandemiei, Japonia a oferit suport sistemului de sănătate din Republica Moldova,  prin donarea de medicamente utilizate în tratamentul pacienților cu COVID-19.

  msmps.gov.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei vor semna un Acord de grant privind furnizarea echipamentului medical în cadrul Programului de dezvoltare economică şi socială.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Mamele cu mulți copii trebuie să beneficieze de un ajutor separat de 20 de mii de lei, bani primiți de la stat. Alocația face...

  SOCIAL

  Doi tineri din țara noastră au reușit să se revadă, datorită Președintelui țării Igor Dodon. Viitoarea mireasă, care era blocată în Soci, a ajuns...

  SOCIAL

  Guvernul a majorat numărul de beneficiari care vor primi ajutorul social și ajutorul pentru perioada rece a anului. Executivul a decis să crească pragul...

  Copyright © 2020