Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Trei decenii de parlamentarism

  Astăzi se împlinesc 30 de ani de când RSSM s-a transformat în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova. Cu acest prilej, la Parlament sunt organizate o serie de evenimente. Speakerul Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj în care menționează că ziua de astăzi este un prilej de a accentua odată în plus rolul Parlamentului într-o republică parlamentară cum este țara noastră, fiind organul reprezentativ suprem și unica autoritate legislativă a statului.

  Potrivit unui comunicat de presă al Legislativului, speakerul a remarcat că cea de-a 30-a aniversare a constituirii Parlamentului Republicii Moldova a coincis cu lansarea unui nou proces electoral.

  Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului RM

  ”Acest lucru este simbolic, pentru că un scrutin parlamentar, inclusiv anticipat, este parte a proceselor democratice firești, proprii unui stat de drept, în pofida circumstanțelor în care a fost declanșat. Urmează să demonstrăm și de această dată corectitudine și onestitate, iar cetățenii să ne judece prin votul acordat”

  Cu ocazia aniversării, la începutul săptămânii curente au fost lansate Zilele Parlamentului Republicii Moldova. În cadrul acestora au loc mai multe evenimente.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Copyright © 2021