Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Trei angajați ai Filarmonicii Naționale vor ajunge pe banca acuzaților

  Trei angajați ai Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” vor compărea pe banca acuzaților pentru ”încălcarea regulilor de protecție contra incendiilor”. Procuratura a anunțat că a finalizat urmărirea penală și a expediat în judecată dosarul de învinuire a celor trei.

  Potrivit datelor Procuraturii, la 24 septembrie 2020, fiind obligat să ia toate măsurile necesare pentru protecția securității, inclusiv prevenirea riscurilor profesionale, inginerul-șef, care prin cumul era și inginer pentru protecția muncii, a dat indicații tehnicianului superior și subalternului acestuia să execute lucrări de curățenie în încăperea blocului sanitar nr.1, precum și tăierea țevilor din oțel.

  Fără a supraveghea lucrările cu polizorul concomitent cu efectuarea altor lucrări de reparație, construcție și montaj, a fost admis contactul particulelor din oţel incandescente cu materialele arzătoare din nemijlocita apropiere a locului efectuării tăierii, producându-se incendiul, care s-a extins și a cuprins toată clădirea.

  Prin urmare, întreg edificiul – obiect arhitectural cu statut de protecție, estimat la 5,3 milioane de lei, a fost distrus. La fel, în urma incendiului au fost afectate și spațiile aflate în aceeași clădire, închiriate de un agent economic, acesta fiind prejudiciat cu 3,5 milioane de lei.

  Inculpații sunt cercetați în libertate. Fiind audiați de procurori, aceștia nu-și recunosc vina. Pentru această infracțiune, norma penală prevede amendă sau închisoare de până la doi ani.

  moldpres.md

  Facebook

  POLITICA

  Instituția prezidențială din Republica Moldova a trecut în totalitate sub controlul extern. Zeci de persoane, plătite din fonduri străine, vin zilnic la Președinție și...

  SOCIAL

  Membrii consiliilor de administrare a întreprinderilor municipale primesc un salariu mai mare decât al conducerii administrației publice locale din capitală.

  SOCIAL

  Premierul Ion Chicu a îndemnat funcționarii să-și doneze premiile anuale pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, mistuită de flăcări în luna septembrie.

  SOCIAL

  Premierul Ion Chicu a condus ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Membrii CSE au aprobat alocarea mijloacelor financiare necesare pentru organizarea lucrărilor de demontare parțială...

  Copyright © 2020