Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Tras la indigo?

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova constată faptul că regimul Maiei Sandu pășește activ pe calea capturării statului după modelul regimului lui Vladimir Plahotniuc. Într-un comunicat de presă, socialiștii își exprimă îngrijorarea față de situația create în jurul candidatului Partidului „Șor” la funcția de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber.

  Din comunicatul de presă al PSRM

  „Anume sub acest aspect trebuie privită decizia abuzivă din noaptea trecută a Comisiei Electorale Centrale, subordonată regimului de la guvernare, care, la indicația directă a Maiei Sandu, a anulat votul popular al cetățenilor din municipiul Bălți. Chiar dacă Partidul ”Șor” este concurentul nostru politic, considerăm că ceea ce s-a întâmplat în raport cu candidatul scos din cursa electorală reprezintă o ilegalitate și un abuz din partea regimului, care a utilizat în interes de grup instituțiile statului, cum ar fi: Serviciul de Informații și Securitate, ministerul de Interne, Comisia Electorală Centrală.

  Cei din PSRM spun că exact la fel a procedat regimul Plahotniuc în raport cu alți concurenți electorali, pe care i-a scos ilegal din cursa electorală sau chiar a anulat rezultatele alegerilor. În esență, regimul nu a făcut altceva decât a anulat votul și opțiunea a circa 48% din cei care au participat în primul tur de scrutin la alegerile noi ale primarului municipiului Bălți, susțin socialiștii. PSRM a atras atenția misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău să ia atitudine față de derapajele de la principiile și normele statului de drept. De cealaltă parte, vicepreședintele CEC susține că Marina Tauber a folosit fonduri electorale nedeclarate.

  Pavel Postică, vicepreședintele CEC

  „Se constată folosirea de către concurentul electoral din partea Partidului Șor, Marina Tauber, a fondurilor financiare și materiale nedeclarate la alegerile locale noi în circumscripția electorală municipală Bălți, nr. 2. Se solicită Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber la funcția de primar al municipiului Bălți și se transmite instanței de judecată materialele care au stat la baza acestei hotărâri”

  Vicepreședinta Partidului Şor, Marina Tauber, a acumulat în primul tur cele mai multe sufragii, 47,93 la sută, la alegerile locale anticipate în municipiul Bălți organizate pe 21 noiembrie. Tauber urmează să se confrunte în turul doi cu Nicolai Grigorişin, candidatul independent pentru care au votat 20,93% din bălţeni prezentați la urne. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții serviciului de presă ai instituției prezidențiale pentru a le oferi dreptul la replică, nimeni însă nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021