Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Transportul public municipal a revenit la regimul obișnuit de activitate

  Primăria municipiului Chișinău informează că de astăzi, 16 iunie, programul de activitate al transportului public municipal, troleibuze și autobuze, a revenit în regim obișnuit, pe parcursul întregii zile, fără întreruperi. Însă este interzisă în continuare îmbarcarea pasagerilor în unitățile de transport fără măști de protecție.

  O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP) la solicitarea primarului general, Ion Ceban.

  În zilele de odihnă, în perioada: 16 – 30 iunie, transportul public va fi sistat. Astfel, autoritățile municipale vor înainta propuneri către Comisia Națională de Sănătate Publică pentru a fi revăzută decizia referitoare la transportul public din Chișinău, astfel ca acesta să activeze în regim obișnuit, pe tot parcursul săptămânii.

  Reluarea funcționalității transportului public în regim obișnuit a fost dictată de situația atestată pe teren, în baza monitorizării specialiștilor, în cazul în care activitatea acestuia este sistată pentru câteva ore, fluxul de pasageri s-a dovedit a fi mult mai mare la stațiile de așteptare, inclusiv în unitățile de transport.

  Însă având în vedere menținerea pericolului de contaminare a oamenilor cu infecția virală de tip nou, capacitatea recomandată de îmbarcare a unităților de transport este de 35 de persoane pentru troleibuzele și autobuzele obișnuite și de 50-60 de persoane pentru cele articulate.

  Forțele de ordine vor fi prezente în continuare în stațiile de așteptare a transportului public, pentru monitorizarea fluxului de pasageri, conform limitelor stabilite, neadmiterea îmbulzelii și îmbarcării călătorilor fără măști de protecție.

  Totodată, Î.M. „Regia Transport Electric”, Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” și administratorii rutelor de microbuze vor asigura personalul liniar cu echipamente de protecție, respectiv, dotarea unităților de transport cu dezinfectanți pentru mâini.

  Facebook

  SOCIAL

  „Apă-Canal Chişinău” va întrerupe temporar furnizarea apei potabile miercuri 23 iunie, orele 09.00 - 23.00. Va fi deconectată apa pe str. Bucuriei, 13A, 20,...

  SOCIAL

  Marșul pentru susținerea familiei tradiționale, la care au participat azi zeci de mii de tinere familii, reprezentanți ai bisericii și alți doritori, demonstrează că...

  SOCIAL

  În mai multe localități din țară se desfășoară Marșul Familiei, organizat la inițiativa Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

  SOCIAL

  Teatrele din capitală vor prezenta mai multe spectacole în zilele de sâmbătă și duminică, 5-6 iunie. Astfel, sâmbătă, 5 iunie, la ora 18.00, Teatrul...

  Copyright © 2021