Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Transportul public municipal a revenit la regimul obișnuit de activitate

  Primăria municipiului Chișinău informează că de astăzi, 16 iunie, programul de activitate al transportului public municipal, troleibuze și autobuze, a revenit în regim obișnuit, pe parcursul întregii zile, fără întreruperi. Însă este interzisă în continuare îmbarcarea pasagerilor în unitățile de transport fără măști de protecție.

  O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP) la solicitarea primarului general, Ion Ceban.

  În zilele de odihnă, în perioada: 16 – 30 iunie, transportul public va fi sistat. Astfel, autoritățile municipale vor înainta propuneri către Comisia Națională de Sănătate Publică pentru a fi revăzută decizia referitoare la transportul public din Chișinău, astfel ca acesta să activeze în regim obișnuit, pe tot parcursul săptămânii.

  Reluarea funcționalității transportului public în regim obișnuit a fost dictată de situația atestată pe teren, în baza monitorizării specialiștilor, în cazul în care activitatea acestuia este sistată pentru câteva ore, fluxul de pasageri s-a dovedit a fi mult mai mare la stațiile de așteptare, inclusiv în unitățile de transport.

  Însă având în vedere menținerea pericolului de contaminare a oamenilor cu infecția virală de tip nou, capacitatea recomandată de îmbarcare a unităților de transport este de 35 de persoane pentru troleibuzele și autobuzele obișnuite și de 50-60 de persoane pentru cele articulate.

  Forțele de ordine vor fi prezente în continuare în stațiile de așteptare a transportului public, pentru monitorizarea fluxului de pasageri, conform limitelor stabilite, neadmiterea îmbulzelii și îmbarcării călătorilor fără măști de protecție.

  Totodată, Î.M. „Regia Transport Electric”, Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” și administratorii rutelor de microbuze vor asigura personalul liniar cu echipamente de protecție, respectiv, dotarea unităților de transport cu dezinfectanți pentru mâini.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Încheierea sezonului de încălzire pentru consumatori va avea loc după înregistrarea timp de 3 zile consecutive a temperaturii medii a aerului, între orele 18.00...

  SOCIAL

  În municipiul Chișinău a crescut numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus. Potrivit lui Boris Gilca, șeful Direcției generale asistență medicală și socială,...

  SOCIAL

  În capitală a început campania de plantare a arborilor și arbuștilor, în perioada de primăvară. Potrivit primăriei capitalei, datorită temperaturilor favorabile de afară, muncitorii...

  SOCIAL

  Poliția Națională informează că angajații BPDS „Fulger” a IGP la moment desfășoară niște exerciții tactice în capitală, în cadrul cărora va fi folosită și...

  Copyright © 2021