Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Transportul ecologic, tot mai popular

  Transportul ecologic câștigă popularitate nu numai în țări mari și dezvoltate dar și în țara noastră. Așa-numitele „vehicule alternative” în mare parte sunt cu două roți, nu au acoperiș, sunt ușor de utilizat și, cel mai important, nu trebuie să deții un permis de conducere pentru ele. Popularitatea acestui tip de transport crește odată cu începerea sezonului cald astfel încât în ​​fiecare zi puteți întâlni pe străzile capitalei tot mai mulți bicicliști, sau iubitori de scutere.

  «„Portbagajul înseamnă foarte mult. Pâinea, laptele și chefirul pot fi depozitate aici. Sau mai ales în coș am alimente, iar în spate pun copilul, nepotul”

  Elena Lupașcu are aproape 70 de ani, dar în ciuda vârstei, o dată cu sosirea verii merge zilnic cu bicicleta. La magazin, la oficiul poștal, pentru a vizita sau a-și lua nepoții de la grădiniță, prietenul pe două roți o însoțește pretutindeni.

  Elena Lupașcu

  «„Chiar dacă vremea este caldă, ploile nu sunt o piedică. Este mai rău atunci când nu există aer înăuntru, iar când aerul este cald și puțin plouă, puteți face o plimbare cu bicicleta. „

  Pentru Elena, bicicleta nu este doar un mijloc de transport, este un prieten adevărat. În anii 70, Elena Lupașcu a ocupat locul 4 la cursa de ciclism din orașul Harkov. Apoi a cutreierat zeci de ani, străzile Parcului ”Dendrarium„ din capitală. Elena este de profesie florăreasă.

  Elena Lupașcu

  «Ni s-au alocat biciclete, tuturor specialiștilor, eram trei. Deoarece teritoriul este mare, a fost necesar să verificăm, aveam nevoie de un raport la timp și ne-au ajutat foarte mult „.

  Elena spune că bicicleta este secretul tinereții veșnice pentru toată lumea, important e să fii tânăr în interior, nu în exterior. Cu toate acestea, bicicletele nu sunt singurul transport alternativ pentru lunile mai calde. Alexandru și Dumitru preferă vehiculele electrice. De mai bine de doi ani circulă prin oraș cu scutere electrice și consideră că acest tip de transport este cel mai potrivit pentru orașul nostru.

  Alexandru Condrațchi

  ”Pentru orașul nostru, un astfel de scuter este un lucru foarte necesar, deoarece ajungi la timp, în timpul orelor de vârf mult mai repede decât cu mașina ”.

  Acum deja nu este necesar să cumpărați un gadget atât de scump. Costul mediu al unui scuter este de 15 mii de lei. Acum scuterele pot fi luate și în chirie la fel ca o bicicletă sau o mașină. Una dintre cele mai populare parcări cu scutere electrice se află în centru, unde sunt 5 scutere. Însă, foarte curând va fi lansat un proiect pilot, care va permite dotarea tuturor sectoarelor capitalei cu scutere electrice.

  Iurie Vitneanschi, vicepretor, sectorul Botanica, or. Chișinău

  „Am vorbit despre faptul că trebuie să facem locații pentru plasarea scuterelor electrice atât pe teritoriul Botanicii, cât și în alte sectoare. Nu merită să vorbim despre lansarea unui proiect la scară largă, ar trebui să fie un proiect pilot care să ne permită să analizăm modul în care reacționează locuitorii, modul în care îl folosesc și cât de bun este și cât de bine poate fi implementat la Chișinău „.

  Proiectul pilot va fi lansat în cooperare cu Pretura sectorului Botanica și agenții economici și va asigura până la 50 de mașini electrice pentru toate sectoarele capitalei. Amintim că autoritățile municipale intenționează să efectueze o acțiune amplă de ciclism în centrul capitalei. O pistă de biciclete pe două sensuri, amplasată pe strada 31 August, va face legătura între parcul din Valea Trandafirilor și Dendrarium. În viitor, un coridor verde similar va lega Parcul Valea Morilor de sectorul Râșcani, creând o intersecție cu prima autostradă.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020