Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Tragedie la Drochia

  Un micuț de doar 2 anișori a ars de viu în propria locuință. Fratele său de 11 ani s-a ales cu arsuri și a fost transportat la spital în urma unui incendiu produs în după-amiaza zilei de ieri în satul Gribova din raionul Drochia. La fața locului, în cel mai scurt timp, au intervenit două echipaje de salvatori, care au reușit localizarea arderii.

  Liliana Pușcașu, ofițer de presă IGSU

  „Specialiștii au stabilit că a avut loc lăsarea sobei cu acumulare de căldură în stare de funcționare în supravegherea copiilor, fapt ce a dus la producerea arderii și răspândirea acesteia. Băiatul în vârstă de doi ani a decedat, iar băiatul în vârstă de 11 ani s-a ales cu arsuri de gradul I pe față și mâini. În acest context IGSU îndeamnă oamenii să nu lase minorii de unii singuri cu focul pornit în sobă.”

  Svetlana Talpă, ofițer de presă al Poliției, a declarat pentru Accent TV că mama micuțului, o femeie în vârstă de 31 de ani, a plecat la magazin, iar pe micuț l-a lăsat în grija fratelui său în vârstă de 11 ani.

  Svetlana Talpă, ofițer de presă al Poliției

  „Unul dintre frați a deschis ușița sobei, de unde a căzut un cărbune aprins. Copilul, speriindu-se, a fugit la vecini pentru a cere ajutor, însă frățiorul mai mic a rămas în casa curpinsă de flăcări.”

  Potrivit IGSU, de la începutul anului, în Republica Moldova au avut loc 310 incendii. Pompierii recomandă ca exploatarea surselor de încălzire să fie efectuată sub supravegherea strictă a maturilor.

  a-tv.md

  Copyright © 2020