Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Tragedie la Botanica

  Tragedie în sectorul Botanica al Capitalei. O persoană a murit și două au fost rănite astăzi, în urma exploziei unei grenade, în curtea unui bloc de locuințe de pe bulevardul Dacia. La fața locului au intervenit multe echipaje ale poliției,

  «Veneam de acolo de devale și erau trei și unul a fugit devale. Și s-a auzit bubuitura foarte tare».

  «A fost o petardă, a doua oară a fost o grenadă. Unul dintre oameni a fugit în vale. Era înalt și avea barbă gri. Altul a sărit și se tăvălea pe jos de durere. Era plin de sânge . A luat ghiozdanul să se uite și a început să plângî că nu a fost grenada la el.L omul care a decedat toată mâna a zburat».

  «Toți vecinii spun că ei stăteau des și serveau băuturi alcoolice aici. Toți se cunoșteau între ei».

  Una dintre victime a fost transportată la Institutul de medicină Urgentă. Pacientul este în stare gravă, dar stabilă, a declarat pentru Accent TV, purtătorul de cuvânt al instituției, Dorina Arseni.

  DORINA ARSENII, PURTĂTOR DE CUV NT, INSTITUTUL DE MEDICINĂ URGENTĂ

  “ La moment starea pacientului este gravă, dar stabilă. Este în stare de șoc, dar noi comunicăm cu el. A suferit doar o plagă în regiunea brațului drept, câteva tîieturi la față, iar picioarele în zona cîlcâielor a fost afectate mai puternic, dar este în stare stabilă. Este conștient, discutăm permanent cu el, ne spune ce durere are. El a fost adus, în stare de ebrietate ” .

  Poliția a fost contactată de o locuitoare a unui bloc din preajmă. La fața locului au intervenit mai multe echipaje ale poliției, bombtech-ului și ambulanței.

  ALEXANDRU CEOBĂNAȘ, ȘEFUL SECȚIEI URMĂRIRE PENALĂ A IGP

  «Rezultatul cercetării prealabile, la momentul de față încă nu este finalizată. S-a stabilit că o persoană este decedată, alta internată în spital, precum că a fost detonat un explozibil, modelul și marca nu cunoaștem la momentul de față. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pe tentative de omor, deținere ilegală a munițiilor».

  Poliția investighează cazul și încearcă să stabilească circumstanțele exacte în care s-a produs deflagrația.

  Copyright © 2020