Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Traficul rutier în Chișinău se desfășoară în condiții de iarnă

  Primăria Chişinău informează că traficul rutier pe străzile municipiului Chișinău se desfășoară în condiții de iarnă, iar transportul public circulă pe toate liniile prevăzute, fără abateri de la program, transmite MOLDPRES.

  Serviciile municipale responsabile de întreținerea drumurilor și, respectiv, a curților blocurilor de locuințe, acționează zilnic, atât cu tehnica necesară, cât și cu materialul antiderapant, pentru prevenirea formării poleiului. Î.M. Regia „Exdrupo” a intervenit de la ora 03:00, cu 15 autospeciale, fiind împrăștiați 12,1 metri cubi de material antiderapant și 25 tone de sare, pe arterele capitalei și pe căile de acces spre suburbii.

  În acelaşi timp, Regia locativ-comunală și amenajare a acționat de la ora 02:00, cu șase utilaje specializate, prioritar, pe trotuarele și căile de acces în pantă, fiind împrăștiați 3,5 tone de material antiderapant.

  Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să dea dovadă de prudență la traversarea străzilor, în condiții meteo nefavorabile, iar agenții economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să combată poleiul de pe teritoriul în care activează.  De asemenea, automobiliștii sunt rugați să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.

  Facebook

  SOCIAL

  Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

  SOCIAL

  Pasagerii a trei rute de troleibuz și a două rute de autobus din transportul public municipal din Chișinău vor putea achita călătoria cu cardul...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş, în contextul condițiilor meteo. Joi la linie au fost emise 323 troleibuze şi 101 autobuze. Transportul...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău solicită opinia cetățenilor privind selectarea itinerarului pentru instituirea unei noi linii de transport public din capitală.

  Copyright © 2020