Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Trafic anevoios la vamă

  Poliția de Frontieră informează că în punctele de trecere a frontierei Leușeni, Sculeni și Cahul, pe ambele sensuri, se înregistrează trafic intens. Pentru a face față fluxului fost deschise toate pistele de control și suplinit cu numărul necesar de inspectori. Responsabilii spun că pandemia de coronavirus face procesul de control mult mai anevoios.

  Raisa Novițchi, purtător de cuvânt Poliția de Frontieră

  «Nu trebuie să uităm că suntem în perioada pandemică și din cauza acelor măsuri de control a infecției, evident că cetățeanul care nu are dovada că se încadrează în acele cerințe de scutire de autoizolare evident că trebuie să completeze fișa epidemiologică motiv pentru care controlul de frontieră este mult mai anevoios decât de obicei. Totodată, rândurile se datorează că în mai multe țări europene sunt concedii și conaționalii noștri au planificat să vină acasă».

  În context, Poliția de Frontieră solicită alegerea și a altor puncte de trecere deschise traficului la frontiera cu România, unde timpul de așteptare este minim, cum ar fi PTF Costești, PTF Lipcani, PTF Giurgiulești-Galați, pentru a nu suprasolicita în continuare frontierele Leușeni și Sculeni.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021