Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Tot mai mulți bolnavi

  Autoritățile municipale au suplimentat pe alocuri numărul paturilor îm spitale iar secțiile de terapie intensivă sunt arhipline. Despre aceasta a anunțat primarul capitalei Ion Ceban în cadrul ședinței din această dimineață. Totodată, Ceban spune că situația este îngrijorătoare și cu privire la minori. Prin urmare s-a dispus activarea paturilor la Spitalul clinic municipal de copii „Valentin Ignatenco”.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Capacitățile spitalelor municipale activate cu profil COVID destul de rapid devin neîncăpătoare. Cu regret ajungem și la limita paturilor de terapie intensivă. Avem pregătite spații în spitale de rezervă, dar aceste rezerve sunt pe termen scurt, dacă evoluția epidemiologică va continua cu aceeași intensitate„.

  Totodată, autoritățile au decis să sporească numărul de paturi a Spitalul „Sfântul Arhanghel Mihail”

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Centrul COVID este cu pacienți la capacitate maximă, iar la spitalul municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” sunt ocupate 180 de locuri din 210 paturi activate la moment, inclusiv 12 paturi în terapie intensivă. Săptămâna curentă vom spori numărul de paturi până la 300, inclusive 16 la terapie intensive».

  Primarul susține că este o provocare și segmentul „copii” la capitolul infectare cu noul coronavirus.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Spre exemplu Spitalul municipal de boli infecțioase pentru copii este arhiplin cu micuți suspecți sau confirmați cu Covid 19. Am dispus activarea secțiilor Covid și la Spitalul municipal Ignatenco pentru 63 de paturi, dar jumătate din ele sunt ocupate».

  Ceban a relatat că în acest sens, primăria trebuie să coordoneze în permanență situația cu responsabilii de la Ministerul Sănătății, pentru activarea graduală a spațiilor inclusive în spitalele cu subordonare republicană.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021