Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Tot mai multe secții Covid

  Rând pe rând, una după alta se redeschid secțiile Covid în spitalele din capitală. Despre aceasta a anunțat în această dimineață șeful interimar al Direcției Sănătate de la Primărie, Boris Gîlca. Mai mult, Gîlca a anunțat că astăzi demarează în regim de urgență procurarea testelor de detectare a virusului, pentru cadrele didactice din municipiul Chișinău.

  Boris Gîlca, șef interimar al Direcției Sănătate, Primăria Municipiului Chișinău

  «Astăzi vom demara în regim de urgență prin contract de mica valoare conform legislației a testelor pentru cadrele didactice imediat organizând și o altă licitație, ne-am dori și cu participare internațională pentru a procura aceste teste la prețuri cât mai attractive».

  Gîlca mai spune că în capitală a fost reactivat spitalul de Ftiziopneumologie pentru bolnavii de COVID-19. Acolo vor putea fi internați 150 de pacienți și vor fi disponibile șase locuri în terapie intensivă.

  Boris Gîlca, șef interimar al Direcției Sănătate, Primăria Municipiului Chișinău

  «Capacitatea totală de paturi Covid este de 645. Amintesc că acestea sunt 450 de paturi la Centru Covid de la Moldexpo, avem și 30 de paturi de terapie intensive bine dotate cu echipamente performante. Am activat și spitalul de Ftiziopneumologie cu 150 de paturi și definitivăm acum și secția de terapie intensivă cu 6 paturi la acest spital».

  Responsabili din cadrul Direcției sănătate au precizat că și Spitalul Boli Contagioase Copii a fost suplinit și actualmente sunt 100 de paturi disponibile pentru micuții infectați. Aceștia dau asigurări că în rezervă mai sunt spații pentru pacienți iar la necesitate, acestea vor fi activate.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021