Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  TOP-12 elemente care fac diferența între guvernele Sandu și Chicu

  Deputatul PSRM Bogdan Țîrdea a comparat activitatea celor două cabinete de miniștri, iar concluziile le-a publicat pe rețelele de socializare.

  1. Maia Sandu a lăsat 11 mii de bugetari fără salarii, iar Ion Chicu a achitat restanțele.

  2. Sandu a reeșalonat datoria Avia Invest de 100 mln de lei și i-a permis concesionarului să-și păstreze Aeroportul, iar Chicu a reziliat contractul.

  3. Sandu a majorat TVA pentru HORECA până la 20%, iar Chicu l-a micșorat până la 15%!

  4. În iunie-iulie 2019, când au fost înregistrate pagube din cauza grindinei, Sandu nici nu s-a întâlnit cu agricultorii. Ajutor – 0. Chicu a discutat cu fermierii și a venit cu un suport de 300 mln lei!

  5. Sandu a refuzat să majoreze alocațiile pentru veterani și combatanți, spunând că nu sunt bani la buget. Chicu a majorat alocațiile de la 100 la 300 de lei pe lună.

  6. Sandu a păstrat prețurile exagerate la serviciile medicale. Tarifele au crescut în perioada Ruxandei Glavan. Guvernul Chicu a micșorat prețurile.

  7. În perioada Guvernului Sandu bugetul pentru reparația drumurilor a constituit 2727 mln lei, iar în perioada lui Chicu – peste 6 mln lei!

  8. Guvernul Sandu nici nu a pus în discuții majorarea salariilor pentru angajații medicali. În perioada lui Chicu lefurile acestora cresc cu 30% din septembrie, cu încă 30% din ianuarie și cu 40% din iulie 2021!

  9. Sandu nici nu a pomenit de ajutoare de 700 lei pentru pensionari. Guvernul Chicu, la inițiativa președintelui, a oferit ajutor în februarie și va acorda câte 700 de lei în octombrie. A fost inclusă încă o inițiativă a lui Igor Dodon – achitarea alocației timp de cinci ani, dacă unul dintre soți care s-a pensionat a decedat.

  10. Sandu nu a vorbit niciodată despre proiecte naționale, drumuri, CFM. Chicu va finisa în august proiectul gazoductului Iași – Ungheni, în septembrie – Arena Chișinău. Pentru CFM au fost procurate 12 locomotive. Totodată, a fost lansată construcția drumului de centură în jurul orașului Chișinău, iar sute de localități rurale au primit câte 1 mln de lei pentru drumuri!

  11. Sandu nu a mișcat din deget când a crescut tariful la energia electrică, petrol. Chicu a reacționat de fiecare dată. Benzina s-a ieftinit de câteva ori.

  12. Sandu a refuzat să meargă la Moscova. Chicu este primul prim-ministru al Moldovei care în ultimii 7 ani s-a întâlnit cu șeful Guvernului Federației Ruse!

  Bogdan Țîrdea a menționat și faptul că în perioada lui Ion Chicu nu a fost închisă nici o școală, nici un spital, nici o grădiniță, iar câteva instituții medicale au fost modernizate.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Sursa: Bogdan Țîrdea, Facebook 

  ALEGEREA EDITORILOR

  Toți directorii care fac parte din Consiliul de Administrare al ANRE sunt partenerii și foștii colegi de partid ai Maiei Sandu. Precizarea a fost...

  POLITICA

  PAS și Platforma DA trebuie să spună franc că își doresc ca cetățenii să achite în continuare banii furați din sistemul bancar. Cu acest...

  POLITICA

  58 la sută din populația tarii nu este mulțumită de activitatea președintelui Maia Sandu, potrivit ”Barometrului Socio-Politic”, prezentat de Compania IMAS. Alte 35% din...

  POLITICA

  Comentariul politologului Bogdan Țîrdea în legătură cu lipsa voturilor pentru candidatul înaintat la funcția de prim-ministru din partea PAS Igor Grosu, din 25 martie:

  Copyright © 2020