Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  TOP-12 elemente care fac diferența între guvernele Sandu și Chicu

  Deputatul PSRM Bogdan Țîrdea a comparat activitatea celor două cabinete de miniștri, iar concluziile le-a publicat pe rețelele de socializare.

  1. Maia Sandu a lăsat 11 mii de bugetari fără salarii, iar Ion Chicu a achitat restanțele.

  2. Sandu a reeșalonat datoria Avia Invest de 100 mln de lei și i-a permis concesionarului să-și păstreze Aeroportul, iar Chicu a reziliat contractul.

  3. Sandu a majorat TVA pentru HORECA până la 20%, iar Chicu l-a micșorat până la 15%!

  4. În iunie-iulie 2019, când au fost înregistrate pagube din cauza grindinei, Sandu nici nu s-a întâlnit cu agricultorii. Ajutor – 0. Chicu a discutat cu fermierii și a venit cu un suport de 300 mln lei!

  5. Sandu a refuzat să majoreze alocațiile pentru veterani și combatanți, spunând că nu sunt bani la buget. Chicu a majorat alocațiile de la 100 la 300 de lei pe lună.

  6. Sandu a păstrat prețurile exagerate la serviciile medicale. Tarifele au crescut în perioada Ruxandei Glavan. Guvernul Chicu a micșorat prețurile.

  7. În perioada Guvernului Sandu bugetul pentru reparația drumurilor a constituit 2727 mln lei, iar în perioada lui Chicu – peste 6 mln lei!

  8. Guvernul Sandu nici nu a pus în discuții majorarea salariilor pentru angajații medicali. În perioada lui Chicu lefurile acestora cresc cu 30% din septembrie, cu încă 30% din ianuarie și cu 40% din iulie 2021!

  9. Sandu nici nu a pomenit de ajutoare de 700 lei pentru pensionari. Guvernul Chicu, la inițiativa președintelui, a oferit ajutor în februarie și va acorda câte 700 de lei în octombrie. A fost inclusă încă o inițiativă a lui Igor Dodon – achitarea alocației timp de cinci ani, dacă unul dintre soți care s-a pensionat a decedat.

  10. Sandu nu a vorbit niciodată despre proiecte naționale, drumuri, CFM. Chicu va finisa în august proiectul gazoductului Iași – Ungheni, în septembrie – Arena Chișinău. Pentru CFM au fost procurate 12 locomotive. Totodată, a fost lansată construcția drumului de centură în jurul orașului Chișinău, iar sute de localități rurale au primit câte 1 mln de lei pentru drumuri!

  11. Sandu nu a mișcat din deget când a crescut tariful la energia electrică, petrol. Chicu a reacționat de fiecare dată. Benzina s-a ieftinit de câteva ori.

  12. Sandu a refuzat să meargă la Moscova. Chicu este primul prim-ministru al Moldovei care în ultimii 7 ani s-a întâlnit cu șeful Guvernului Federației Ruse!

  Bogdan Țîrdea a menționat și faptul că în perioada lui Ion Chicu nu a fost închisă nici o școală, nici un spital, nici o grădiniță, iar câteva instituții medicale au fost modernizate.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Sursa: Bogdan Țîrdea, Facebook 

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Comentariul autorului Bogdan Țîrdea:

  ALEGEREA EDITORILOR

  (Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

  POLITICA

  (Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

  ALEGEREA EDITORILOR

  (Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

  Copyright © 2020