Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Top 10 eșecuri ale Maiei Sandu

  Astăzi se împlinesc șase luni de când Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale și s-a instalat în fotoliul de șef al statului. În jumătate de an de când a ajuns la cârma țării, Sandu a bifat mai multe eșecuri decât succese. Declarația îi aparține unui grup de deputați PSRM. Cu prilejul aniversării, socialiștii au elaborat „Top-10 eșecuri ale Maiei Sandu”. În clasament s-au regăsit poziții precum majorarea prețurilor, îngenuncherea producătorilor autohtoni și chiar trădare de patrie.

  În cele cinci luni de mandat, Maia Sandu mai mult s-a plimbat prin lume pe banii contribuabililor decât a muncit pentru bunăstarea moldovenilor. Mai mult, socialiștii constată că Sandu le-a dat mai nimic oamenilor de rând, în schimb le-a luat cu vârf și îndesat. Potrivit deputatului PSRM, Alla Darovannaia, Sandu a oprit compensarea biletelor de tratament pentru veterani, salariile medicilor așa și nu au fost majorate cu 40 % pe motiv că Sandu a dizolvat Parlamentul, iar compensațiile la lumină au rămas doar la nivel de proiect legislativ încât președintele refuză să promulge documentul. În schimb prețurile la produse alimentare, industriale și combustibil au crescut ca pe drojdii.

  Alla Darovannaia deputat PSRM

  ”Viața moldovenilor este mai rea, cetățenii trăiesc mai greu. Maia Sandu a promis moldovenilor o viață mai bună dacă va fi aleasă președinte de țară„

  ”În realitate viața moldovenilor s-a înrăutățit, majoritatea produselor s-au scumpit”

  ”În această primăvară, mai multe legume s-au scumpit cu până peste 50%, conform datelor BNS. Prețul la ulei a crescut cu aproape 30 la sută. Și carnea, produsele din carne, s-au scumpit. De când Maia Sandu este președinte, moldovenii plătesc cu 5 lei mai mult pentru un litru de benzină și cu peste 4 lei mai mult pentru un litru de motorină, deși ea a promis în alegeri motorină mai ieftină. S-au scumpit majoritatea medicamentelor, unele dintre care ne costă acum cu până la o treime mai mult de când Maia Sandu este președinte„

  Socialiștii mai spun că, în urma acțiunilor șefului statului au avut de suferit și angajații CFM care așa și nu și-au mai văzut salariile de luni de zile. Și culmea, președintele a lovit și-n producătorii autohtoni. Mai exact aceasta a respins legea care ar obliga rețelele de magazine să ofere 50% din suprafața rafturilor produselor moldovenești. Socialiștii sunt ferm convinși că decizia este dictată din exterior.

  Alla Darovannaia deputat PSRM

  ”Producătorii moldoveni, inclusiv fermierii sunt foarte supărați pe deciziile Maiei Sandu. Fermierii din țara noastră sunt obligați să arunce merele, cartofii la gunoi, pentru că piața este plină de produse de import, protejate de Maia Sandu”

  În schimb, Sandu a semnat un acord cu Berlinul, care le permite moldovenilor să meargă la munci sezoniere în Germania, pentru a lucra în agricultură, punând pe brânci agricultura din țară. Relația dintre Sandu și Berlin este în general una caldă, țin să menționeze socialiștii, referindu-se la faptul că mai mulți dintre sfetnicii prezidențiali ridică salarii rotunde din partea fundației Konrad Adenauer și asta nu e tot.

  Alla Darovannaia deputat PSRM

  În această săptămână, cetățenii au aflat că președinția a asemnat un acord cu o fundație …

  Am încercat să luăm legătura cu instituția prezidențială pentru a le solicita un comentariu la acest subiect, nimeni însă nu ne-a raspuns la telefon.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021