Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Tone de sare blocate în vamă

  Două vagoane cu sare în cantitate de 130 de tone, stau blocate deja de două săptămâni la frontieră, în stația Moghilev-Podolsk de pe partea ucraineană. Cel puțin asta susține conducerea firmei importatoare din Moldova. Reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău, responsabil de această problemă, ne-au spus că, la moment, investighează cazul și, imediat, cum vor avea un răspuns, vor reveni.

  Victor Grosu, manager de vânzări, firma importatoare

  “Avem două vagoane cu sare, în jur de 130 de tone, care staționează la hotarul dintre Moldova și Ucraina, adică la stația Moghilev-Podolsk, deja de mai bine de două săptămâni și nu le putem primi. Ele vin din Belorusia și ele sunt tranzit în Ucraina, partea ucrainească, nu știu de ce, nu ne permit ca ele să intre în țară.”

  Victor Grosu ne-a spus că a solicitat autorităților din țara noastră să rezolve problema, dar nu a primit un răspuns clar.

  Victor Grosu, manager de vânzări, firma importatoare

  “Calea ferată ne confirmă că aproape în toată ziua iau vagoane de acolo, dar de ce pe ale noastre nu le dau, ei nu hotărăsc, hotărăște partea ucraineană, adică autoritățile ucrainești, ele sunt cele stabilesc care vagoane intră în Moldova și care nu.”

  Conducerea firmei importatoate spune că, în mediu, 15 firme din Republica Moldova cu care au deja încheiate contracte, așteaptă acest tip sare. Reprezentanții instituției mai spun că importă sare din Belarus deja de 15 ani și niciodată nu au avut vreo problemă.

  Victor Grosu, manager de vânzări, firma importatoare

  “Sarea asta e de calitate superioară și ea mai mult merge în industria alimentară. Foarte mulți s-au oprit și nu produc, mulți sunt pe ultimele rezerve. Am în vedere fabricile de lapte, fabricile care procesează carnea, la pâine se folosește. Suntem într-o situație foarte, foarte complicată.

  Pentru a obține o claritate în acest caz, am solicitat o explicație de la Alina Merlici, consilierul lui Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Oficialul ne-a spus că instituţia de resort a fost informată despre această problemă. Aceasta susține că la moment, ministerul de profil investighează cazul, pentru a afla cu exactitate, care este intituția de competența căreia, ține rezolvarea problemei și din care țară. Alina Merlici ne-a anunțat că ne va oferi o explicație mai amplă imediat cum află informațiile necesare.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021