Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Toată lumea din Marea Britanie va avea acces gratuit la două teste anti-Covid pe săptămână

  Toată lumea din Marea Britanie va avea acces gratuit la două teste anti-Covid pe săptămână, potrivit unui program inițiat de Guvern care va începe vineri, 9 aprilie.

  Toți cetățenii din Anglia vor avea acces la două teste rapide pentru coronavirus săptămânal, începând de vineri, în cadrul unei extinderi a programului de testare al guvernului, anunțăBBC.

  Kiturile care pot oferi rezultate în aproximativ 30 de minute vor fi disponibile gratuit la punctele de testare, în farmacii sau vor fi distribuite prin poștă.

  Testele sunt deja oferite elevilor și familiilor acestora, precum și celor care trebuie să plece de acasă pentru a munci. Testele rapide se adresează celor fără simptome Covid și pot fi luate acasă.

  Criticii programului spun că acesta riscă să devină o risipă de bani „scandaloasă”.

  Măsura vine într-o perioadă în care premierul Boris Johnson urmează să se întâlnească cu cabinetul pentru a semna planul privind următoarea etapă de eliminare a  restricțiilor în Anglia, care prevede redeschiderea magazinelor neesențiale, precum și funcționarea teraselor, a pub-urilor și a restaurantelor, începând din 12 aprilie. Johnson a salutat planul de a oferi tuturor teste începând cu 9 aprilie.

  digi24.ro

  Facebook

  LUMEA

  Marea Britanie a înregistrat în cursul dimineţii de joi minus 22,9 de grade Celsius în mai multe zone din Scoţia, cea mai scăzută temperatură...

  LUMEA

  Peste 12 milioane de persoane au fost vaccinate împotriva maladiei COVID-19 în Marea Britanie, potrivit unor statistici guvernamentale date publicităţii duminică, informează DPA.

  LUMEA

  Mai mult de 10 milioane de persoane au primit o primă doză de vaccin anti-COVID-19 în Marea Britanie, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii, Matt...

  LUMEA

  Supermarketurile britanice din reţelele Tesco, Asda, Aldi şi Waitrose au anunţat marţi că nu vor mai permite accesul clienţilor care nu poartă mască şi...

  Copyright © 2020