Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Țîrdea: Sandu încurajează creșterea prețurilor la carburanți

  Deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, va sesiza Procuratura Generală și Anticorupție pentru a stabili conexiunile între directorii ANRE și președintele Maia Sandu. De asemenea, deputatul va solicita să fie investigată legătura dintre sponsorizările efectuate de compania ”Bemol” și alte corporații petroliere în favoarea lui Sandu în campania prezidențială și dacă există vreo relație dintre venirea Maiei Sandu la putere și creșterea imediată a prețurilor la carburanți.

   

  Parlamentarul mai cere organului de urmărire penală să stabilească ce stă la baza motivului refuzului președintelui Sandu de a convoca CSS, unde să fie analizat raportul Consiliului Concurenței cu privire la înțelegerile de cartel pe piața petrolieră, dar și întâlnirile șeful statului și a unor membri PAS cu directorii ANRE, cărora  Parlamentul le-a exprimat vot de neîncredere.

  Motivul care l-a determinat pe Țîrdea să înainteze un asemenea demers procurorilor este creșterea neîncetată a prețurilor la carburanți, inacțiunile președintelui și eforturile acestuia de a-i proteja pe directorii ANRE, dar și întâlnirile secrete ale unor deputați PAS cu proprietarul companiei petroliere Bemol, care a finanțat campania electorală a lui Sandu. În total, angajații acestei firme i-au donat Maiei Sandu 200 de mii de lei. Revoltător este că în campania prezidențială Sandu a primit donații și de la salariații ANRE.  

  ”Suntem convinși că toți sunt egali în fața legii, chiar și PAS și Maia Sandu. Hoții trebuie să stea la dubă. Țara nu se vinde”, a spus Țîrdea.  

  Deputatul a reamintit că toți directorii ANRE sunt foști colegi de partid cu Maia Sandu. Țîrdea a declarat că va propune fracțiunii parlamentare PSRM ca să includă din nou pe odinea de zi proiectul de hotărâre a Parlamentului cu privire la acordarea votului de neîncredere întregii conduceri ANRE.  

  ”Sandu și PAS au legături strânse cu oligarhii și corporațiile internaționale. Ea le slujește acestora, dar nu poporului. O face pentru că îi plătește și asta este evident”, a declarat deputatul.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  POLITICA

  După ce presa a dezvăluit că Eugeniu Rurac, ex-procuror anticorupție, ar putea ajunge șef adjunct al Centrului Național Anticorupție, pe masa președintelui Maia Sandu...

  POLITICA

  Președinția condusă de Maia Sandu a prelungit acordul de finanțare cu Konrad-Adenauer-Stiftung, iar lista consultanților plătiți de către această organizație obscură din Germania rămâne...

  POLITICA

  Vizitele Maiei Sandu în teritoriu se fac în interesul PAS și nu al cetățenilor. Despre aceasta a vorbit președintele PSRM, Igor Dodon, la o...

  POLITICA

  "Donatorii externi nu sunt oameni proști, ei finanțează PAS pentru ca aceștia să le promoveze interesele economice și politice". Declarația a fost făcută de...

  Copyright © 2021