Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Țîrdea: Campania prezidențială a Maiei Sandu a fost finanțată din bani externi, spălați prin OGN-uri

  Marea tragedie a Republicii Moldova constă în faptul că la putere ajung persoane corupte, care au participat la fortul miliardului, concesionarea Aeroportului și la privatizări ilegale. Despre aceasta deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, a declarat în cadrul unei conferințe de presă. Socialistul a prezentat versiunea în limba rusă a cărții ”Societatea civilă a Republicii Moldova: Sponsori. ONG-crație. Războaie culturale” și a demonstrata cum în campaniile prezidențiale din 2016 și 2020 Maia Sandu a folosit „bani murdari, spălați prin OGN-uri”.

  Bogdan Țîrdea a efectuate o cercetare științifică fără precedent, în care a arătat cum milioane de euro ajungeau pe conturile organizațiilor neguvernamentale din Republica Moldova, iar angajații acestor instituții le „donau” candidatului Maia Sandu.

  „La sfârșitul lui 2015, în Moldova a fost creată asociația CAER. În 2016, Ambasada Marii Britanii și Fondul European pentru Democrație au pompat în acest ONG 2 milioane de lei, experți ai acestui ONG au fot angajați Maia Sandu, Igor Grosu, Liliana Onofrei Nicolăescu, Anastasia Taburcean (ruda Maiei Sandu). În continuare, banii CAER sunt transferați în Fondul electoral al candidatului Maia Sandu, care constituie peste 1,45 de milioane de lei”, a povestit Țîrdea.

  Deputatul PSRM susține că oamenii lui Vlad Plahotniuc au asigurat înregistrarea acestui ONG într-un timp foarte scurt. Totodată, Țîrdea a prezentate acte oficiale care demonstrează că în 2020 scenariul s-a repetat, doar că în proporții mult mai mari.

  „În campania din 2020, au fost implicate peste 30 de ONG-uri, iar reprezentanții acestor instituții au făcut sute de donații în favoarea candidatului Maia Sandu. Analizând actele oficiale prezentate la CEC, noi vedem că din ONG-urile finanțate din exterior, în contul Maiei Sandu s-au transferat 266480 lei. Dar asta e partea oficială, în realitate suma este de zece ori mai mare. Sunt niște bani murdari, vorbim despre varianta clasică a spălării de bani străin, care sunt folosiți în alegeri”, a explicat Țîrdea.

  Bogdan Țîrdea a declarat că toate probele acumulate le va transmite procurorilor.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Deputatul socialist Bogdan Țîrdea crede că PAS încearcă să realizeze o nouă capturare a statului, să supună justiția și întregul sistem judiciar. Despre acest...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputatul din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Bogdan Țîrdea a acuzat noua guvernare, care s-a proclamat formată din oameni „onești” și „buni”, de nepotism.

  POLITICA

  "Donatorii externi nu sunt oameni proști, ei finanțează PAS pentru ca aceștia să le promoveze interesele economice și politice". Declarația a fost făcută de...

  POLITICA

  Deputatul socialist a prezentat dovezi ale legăturilor dintre Maia Sandu și conducerea Agenției Naționale de Reglementare în Energetică. El a atras atenția, pe rețelele...

  Copyright © 2021