Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  „Ține-mă minte”

  În ajunul zilei de 9 mai, zi în care este celebrată Ziua Victoriei şi a Comemorării Eroilor Căzuţi pentru Independenţa Patriei, în centrul capitalei a fost deschisă o expoziție de fotografii cu denumirea „Ține-mă minte”. Până nu demult, pozele surprinse în perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei s-au prăfuit în arhivele de la noi. Acum acestea vor putea fi admirate de locuitorii și oaspeții capitalei.

  În parcul din centrul capitalei a fost inaugurată o expoziție de fotografie, dedicată anilor de război. Inițiativa de a organiza o astfel de expoziție vine din partea membrilor organizațiilor Garda Tânără și Voluntarii Victoriei din țara noastră. Astfel, tinerii și-au propus să trezească interesul moldovenilor față de istorie și a evidenția, odată în plus, evenimentele eroice din acea perioadă.

  Ivan Statnîi, reprezentant «Garda Tînără»

  «Aici putem vedea fotografii din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și Marele Război pentru Apărarea Patriei. În prima fotografie putem vedea ghetoul de la Chișinău, în a doua – tancurile românești pe fundalul catedralei. Unicitatea acestor fotografii este că nu pot fi găsite doar pe rețelele de socializare sau pe internet. Acestea poze sunt rezultatul unor lungi căutări prin arhive. Au fost depuse eforturi titancie, în acest sens».

  Ecaterina Medvedeva, reprezentant «Garda Tînără»

  «Ceea ce este specific expoziției din acest an este că va avea loc nu doar în capitală, ci și în alte orașe din țară. Anenii Noi, Edineț și Cahul».

  Expoziția este organizată pentru al patrulea an consecutiv și va dura până pe data de 5 mai.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020