Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Țîcu vs Grosu

  Reprezentanții Partidului Unității Naționale condus de Octavian Țîcu a organizat un protest în fața parlamentului împotriva „nănășismului” promovat de PAS. Potrivit protestatarilor, după ce a format o majoritate parlamentară, PAS abuzează de putere numind rude ale președintelui Maia Sandu în funcții cheie din țară. Potrivit activiștilor PUN, partidul de guvernământ se transformă rapid într-un „stat-partid”.

  Octavian Țîcu, președinte PUN

  „Ironia sorții constă în faptul că au trecut aproape 100 de zile de la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Alegerile, din rezultatele cărora noi, ca mulți alți concetățeni, ne așteptăm la multe. Dar avem un deja vu. Odată ajuns la guvernare fiecare partid urmează calea nepotismului, nănășismului, legăturilor de familie».

  „Sunt nepoata Maiei Sandu!”, „Sunt nepotul Maiei Sandu!”

  Astfel de inscripții au putut fi observate pe afișele protestatarilor. Partidul Unității Naționale a cerut ca PAS să-și reamintească promisiunile electorale pe care le-a făcut în plină campanie. Totodată activiștii PUN cer de la majoritatea de guvernământ să asigure guvernarea în Moldova pe principiile democrației și profesionalismului, dar și un dialog normal între autorități, opoziție și reprezentanții societății civile. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții serviciului de presă ai PAS și instituției prezidențiale pentru un comentariu la acest subiect, nimeni însă nu ne-a răspuns la telefon.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021