Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  THE GUARDIAN: Marea Britanie intenționa să trimită refugiații în Republica Moldova

  Marea Britanie a vrut să expedieze refugiații în Republica Moldova, unde aceștia să fie plasați în aziluri. Potrivit unor documente oficiale consultate de The Guardian, biroul premierului britanic Boris Johnson le-a cerut oficialilor din ministerul de externe să ia în considerare trimiterea solicitanților de azil în Moldova, Maroc sau Papua Noua Guinee. Documentele sunt marcate „oficial” și „sensibil” și au fost scrise în cursul lunii septembrie.

  Planurile elaborate de biroul lui Johnson sugerează că Maroc, Moldova și Papua Noua Guinee ar putea fi locații potrivite pentru centrele de procesare a azilanților care doresc să intre în Regatul Unit, unul dintre documente afirmând că solicitarea de sfaturi privind posibile destinații pentru aceste centre vine direct de la premierul britanic.
  Oficialii din cadrul ministerului de externe s-au arătat sceptici privind trimiterea solicitanților de azil în Republica Moldova, subliniind existența corupției „endemice” în țară și a conflictului îndelungat privind Transnistria.
  Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău susține că un astfel de subiect nu se regăsește pe agenda dialogului Republicii Moldova cu alte state, inclusiv Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Republica Moldova, de asemenea, nu are încheiate careva înțelegeri cu partenerii străini în acest domeniu.

  LUMEA

  Toată lumea din Marea Britanie va avea acces gratuit la două teste anti-Covid pe săptămână, potrivit unui program inițiat de Guvern care va începe...

  LUMEA

  Marea Britanie a înregistrat în cursul dimineţii de joi minus 22,9 de grade Celsius în mai multe zone din Scoţia, cea mai scăzută temperatură...

  LUMEA

  Peste 12 milioane de persoane au fost vaccinate împotriva maladiei COVID-19 în Marea Britanie, potrivit unor statistici guvernamentale date publicităţii duminică, informează DPA.

  LUMEA

  Mai mult de 10 milioane de persoane au primit o primă doză de vaccin anti-COVID-19 în Marea Britanie, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii, Matt...

  Copyright © 2020