Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Teste gratuite pentru profesori

  Primarul capitalei Ion Ceban a anunțat în această dimineață că Primăria a procurat primul lot de 2.318 teste rapide, la un preț de 93 lei. Edilul a mai declarat că municipalitatea va repartiza câte 100 unități de teste rapide în fiecare școală, care vor fi utilizate pentru testarea cadrelor didactice și a personalului auxiliar.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Vreau să fiu clar, cel mai important lucru, un test rapid, a fost achiziționat de municipalitate cu 93 lei, față de 250 lei și peste, în rețeaua instituțiilor medicale unde îi trimite guvernul pe profesori, pe dădace, pe paznici, pe măturători, 93 lei, vs 250-300 lei”.

  Totodată, Ceban anunță că 94% dintre pedagogi și personalul non-didactic au fost imunizați cu cel puțin o doză în municipiul Chișinău. Potrivit edilului, rata înaltă de imunizare se datorează campaniei de informare și de imunizare derulate de echipele mobile de medici în instituțiile de învățământ din capitală.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Vom asigura procesul educațional, cu prezență fizică a elevilor. La nivel municipal am depus eforturi enorme pentru a atinge această rată de vaccinare. Le mulțumesc profesorilor care au dat dovadă de solidaritate și responsabilitate. Le mulțumesc personalului medical implicat în procesul de vaccinare pentru că este un efort uriaș și dedicație exemplară».

  Ceban susține că 6% din numărul total al angajaților din sistemul educațional municipal, sunt în mare parte persoane care au contraindicații ce nu le permit să se imunizeze. Aceștia ar urma să fie testați periodic din contul municipalității.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021