Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Teste expres pentru detectarea HIV, absolut gratuite

  În perioada 15 octombrie-30 noiembrie toți doritorii de a se testa la HIV, pot obține, în premieră, un test expres gratuit. Acțiunea face parte din cadrul campaniei națioanale “Just test – Află care este statutul tău HIV!” lansată de Asociația Obștească “Inițiativa Pozitivă”.

  Specialiștii din Sănătate explică că noua procedură inovativă de autotestare la HIV, care este una gratuită, este o premieră pentru țara noastră. Așa se face că, orice persoană care vrea să se testeze la HIV poate merge la orice filială a unei rețele de farmacii din țară, și poate să beneficieze de un test expres gratuit, dar și o broșură informativă, unde sunt indicați toți pașii pe care trebuie să-i facă pacientul.

  Potrivit statisticii, anual în țara noastră circa 300 de persoane mor din cauza infectării cu HIV în stadiu SIDA. Specialiștii atenționează că astfel de cazuri pot fi prevenite, dacă boala este stopată la timp, în fază incipientă. De aceea, medicii spun că este foarte importantă testarea la timp a populației.

  facebook.com

  Facebook

  Copyright © 2021