Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Terorismul nu are naționalitate

  Sunt 18 ani de la atacul terorist din Centrul Teatral Dubrovka din Moscova, în urma căruia sute de oameni au fost luați ostatici, iar 140 au fost omorâți. Astăzi, la sediul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău au fost comemorate victimele tragediei care a cutremurat o lume întreagă.

  Acum 18 ani, un grup de militanți ceceni au luat cu asalt Centrul Teatral Dubrovka din Moscova. Timp de trei zile,aceștia au ținut ostatici peste 900 de persoane, inclusiv femei și copii, care au venit la premira musical-ului „Nord-Ost”.

  Anatolii Loșakov, ofițer de presă la Ambasada Federației Rusă în Moldova

  ”Astăzi, 26 octombrie, ne amintim de victimele monstruosului atac terorist de la Centrul Teatral din Dubrovka, Moscova, în urma căruia au murit aproximativ 140 de oameni. Printre ei erau femei și copii. Nu poate exista nicio justificare pentru terorismul internațional. Vom păstra cu sfințenie amintirea victimelor nevinovate.”

  În data de 23 octombrie 2002, un grup de militanți ceceni înarmați, conduși de teroristul Movsar Barayev au ținut ostatici, timp de trei zile, peste 916 de persoane, muncitori, spectatori și întreaga echipă de distribuție a muzicalului „Nord-Ost”, în clădirea Centrului de Teatru Dubrovka. În urma operațiunii de eliberare din 26 octombrie, toți teroriștii aflați în clădire au fost eliminaț,i iar majoritatea ostaticilor au fost eliberați.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021