Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Termenul limită de achitare a impozitului pe avere pentru anul 2020 este data de 28 decembrie

  Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a finalizat procesul de înmânare a avizelor de plată pentru contribuabilii care au obligația să achite impozitul pe avere. În acest an, ținând cont că ziua de 25 decembrie este zi de odihnă, termenul limită pentru această plată se consideră data de 28 decembrie 2020, transmite MOLDPRES.

  Impozitul pe avere se aplică asupra averii persoanelor fizice sub formă de bunuri imobiliare cu destinație locativă şi căsuțe de vacanță (cu excepția terenurilor) a căror totalitate întrunește cumulativ următoarele condiții: valoarea estimată totală constituie 1,5 milioane lei şi mai mult și suprafața totală constituie 120 m2 şi mai mult.

  „Contribuabilii care au fost identificați la situația din 1 noiembrie 2020, în calitate de subiecți ai impunerii cu impozitul pe avere sunt informați prin intermediul avizelor de plată despre suma impozitului pe avere ce urmează a fi achitată”, indică SFS.

  Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă contribuabilii să achite la buget suma impozitului pe avere până la 28 decembrie 2020. Totodată, instituția reiterează că impozitul pe avere poate fi achitat și on-line, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay.

  În cazul în care impozitul pe avere nu va fi achitat până la 28 decembrie 2020, pentru fiecare zi de întârziere se va aplica majorarea de întârziere (penalitatea) în mărime de 0,0329% per zi.

  Pentru informații suplimentare poate fi contactat Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0 8000 1525, apel gratuit.

  moldpres.md

  Facebook

  POLITICA

  Comisia Electorală Centrală (CEC) reamintește că termenul limită de prezentare a rapoartelor privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru semestrul întâi al anului 2022 este...

  SOCIAL

  Primăria Chișinău informează cetățenii care dețin în proprietate bunuri imobiliare pe teritoriul municipiului, că termenul-limită de achitare a impozitului pentru acestea este data 25...

  Copyright © 2021