Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Terenuri agricole și gospodării, afectate de ploi

  Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost alertați ieri pentru a interveni la pomparea apei din mai multe gospodării din diferite regiuni ale țării.

  Potrivit instituției, în localitatea Văleni, raionul Cahul, pompierii Unității de salvatori Giurgiulești au pompat apa care a pătruns în zece gospodării. “Angajații IGSU au utilizat motopompele din dotare și au eliberat beciurile și subsolurile de apa care a pătruns în urma precipitațiilor. La fața locului au lucrat trei autospeciale de intervenție și patru motopompe”, indică Inspectoratul.

  De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în gospodării din raioanele Telenești, Florești, Ungheni și UTA Găgăuzia. De asemenea, precipitațiile au cauzat prejudicii în raioanele Ocnița, Soroca, Ungheni, Dondușeni, Criuleni, Leova, Sângerei și autonomia găgăuză, unde au fost afectate mai multe hectare de culturi agricole.

  În prezent, în localitățile afectate de ploile abundente din ultimele zile lucrează Comisiile pentru situații excepționale, pentru a estima pagubele materiale.

  moldpres.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021