Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Terenul de fotbal renovat de la liceul ,,Nicolae Gogol” a fost inaugurat

  Terenul de fotbal renovat de la liceul ,,Nicolae Gogol” a fost inaugurat. Despre aceasta a scris primarul general al capitalei Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

  „Mă bucur că am reușit să reîntoarcem copiii la studii, cu prezența fizică în instituțiile de învățământ. Începând cu ziua de astăzi, elevii liceului ,,Nicolae Gogol” din capitală vor avea posibilitatea să practice sportul pe un teren de fotbal modern și sigur”, a declarat Ion Ceban.
  De asemenea, pentru dezvoltarea abilităților sportive, în Curricula școlară au fost introduse lecții suplimentare de fotbal aici, dar și în mai multe instituții de învățământ. Edilul anunță că din anul 2020, au fost începute lucrările de reabilitare a terenurilor de fotbal în 6 instituții preuniversitare din municipiul Chișinău:
  – IPLT,,Mihai Viteazul”;
  – IPLT ,,Liviu Deleanu”;
  – IPLT ,,George Călinescu”;
  – IPLT ,,Nicolae Iorga”;
  – LT ,,Gaudeamus”;
  – LT ,,Nicolae Gogol”;
  – IPLT ,,Grigore Vieru”.
  Până în prezent, Primăria a finalizat lucrările de instalare a platformei în 4 din instituțiile nominalizate, iar la IPLT ,,Nicolae Iorga” și LT ,,Gaudeamus” lucrările sunt pe ultima sută de metri.
  Totodată, Ion Ceban anunță că și-a propus ca în următorii 2 ani să fie modernizaate mai multe terenuri sportive ale instituțiilor de învățământ din municipiu.
  De asemenea, Liceul ,,Nicolae Gogol” este una din cele 23 de instituții de învățământ, care fac parte din proiectul ,,Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”. În cadrul implementării proiectului se lucrează asupra izolării exterioare a clădirilor, înlocuirea tâmplăriei, instalarea sistemelor de ventilație cu recuperarea căldurii, înlocuirea sistemelor termice, instalarea rețelei de iluminat în interior pe bază de LED-uri, sisteme de contorizare inteligentă, restabilirea rețelelor inginerești.
  „Toți copiii merită să învețe în condiții decente”, a conchis edilul.

  SOCIAL

  Lucrările de reabilitare termică a Liceului Teoretic cu profil de arte ,,Elena Alistar” au fost finalizate, iar de ieri elevii au revenit la ore...

  Copyright © 2021