Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Terenul cu bucluc

  Un scandal de proporții a izbucnit între Primăria Chișinău și un agent economic din capitală. Este vorba despre proprietarul unui teren din sectorul Râșcani al capitalei care nu și-a ținut promisiunea de a construi acolo o biserică. Edilul capitalei, Ion Ceban, l-a luat la rost pe proprietar și asta fiindcă cel din urmă a vândut terenul, pe care ulterior au fost instalate mai multe gherete. Iar de biserică, nici pomină.

  Mai nou, cameramanul Primăriei a fost agresat de către proprietarul terenului de lângă parcul de pe strada Miron Costin din Capitală, în timp ce își îndeplinea munca. Despre incident au comunicat reprezentanții Primăriei într-un comunicat de presă. Primăria Chișinău spune că în anul 2003, Consiliul Municipal Chișinău a oferit cu titlu gratuit terenul dat pentru a fi construită o biserică, după care acest teren a fost vândut. Prin urmare, Direcția Comerț a oferit notificări la trei unități de comerț din cele opt care sunt pe teritoriu.

  Din notificările emise de Primărie

  „Notificările au fost eliberate până la aprobarea Regulamentului cu privire la desfășurarea activității de comerț care prevede eliberarea schemelor de amplasare a gheretelor conform licitațiilor. Pentru cinci cereri a fost emis refuz și acestea se află ilegal pe acel teritoriu privat. Pentru ca aceste gherete să activeze, au nevoie de notificare, în caz contrar ele activează ilegal.Insist să fie luate toate procedurile legale și să fie responsabilizați cei care încalcă legea”

  Menționăm că în loc de lăcașul de cult, pe acea porțiune au apărut tot felul de gherete și instalații. Primarul Ion Ceban s-a arătat indignat și a cerut responsabililor de la Pretură și poliție să ia măsuri, iar spațiul să fie evacuat.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021