Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Tendință de creștere

  Specialiștii constată o tendință de creștere a infecției de COVID-19 în instituțiile de învățământ din capitală. Viceprimarul Angela Cutasevici a declarat la ședința on-line a serviciilor municipale a Primăriei, că în prima săptămână de activitate a școlilor și liceelor din municipiu Chișinău, în mai multe instituții s-au înregistrat cazuri de infecții.

  Angela Cutasevici, Viceprimar de Chișinău

  ”În instituțiile de învățământ general s-au înregistrat 225 de cazuri active de îmbolnăviri de Covid-19 inclusiv în instituțiile de învățământ secundar 190 de cazuri active. Pe parcursul săptămânii trecute au intrat în autoizolare elevi din 30 de clase, 9 subgrupe și 21 de clase complete”

  Edilul, Ion Ceban a subliniat că vine perioada rece, iar infecțiile respiratorii se vor acutiza, pe lângă pandemia de Covid-19. Primarul a mai adăugat că în continuare, directorii instituțiilor de învățământ creează toate condițiile și asigură funcționalitatea instituțiilor de învățământ în situații de carantină cu respectarea condițiilor igienico-sanitare.

  Ion Ceban, primar general de Chișinău

  «Începe perioada rece și o dată cu ea se vor acutiza infecțiile respiratorii acute și asta este o justificare dublă și noi trebuie să le explicăm importanța măștilor. Trebuie să ne obișnuim dar totodată trebuie să fim precauți pentru a evita riscurile”.

  De precizat că în municipiul Chișinău de la începutul anului şcolar, 130 din 131 de instituţii de educaţie timpurie şi-au reluat activitatea.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020