Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Te salut, Chișinău!

  În capitală a debutat prima ediție a Festivalului „Te salut, Chișinău!„. Cu acest prilej în trei locații din municipiu vor fi organizate concerte. Muzica va răsuna pe strada pietonală Eugen Doga, parcul La Izvor și Valea Morilor. Astăzi, chișinăuienii se vor putea delecta cu ritmurile de jazz, iar mâine la concert sunt invitați iubitorii de muzică populară. De-a lungul celor trei patru zile de Festival în capitală vor răsuna diferite genuri de muzică.

  Anul acesta vom sărbători aniversarea Chișinăului – 585 de ani de la prima atestare documentară. Cu acest prilej, Primăria a organizat, în premieră, festivalul „Te salut, Chișinău„ care a început astăzi și va dura până pe 17 iulie.

  Ion Ceban, primar general al capitalei

  «În această perioadă vor fi organizate diferite târguri, evenimente culturale și artistice. Astfel, vrem să sărbătorim bogata istorie a Chișinăului, deoarece 585 de ani este o perioadă foarte lungă. Felicităm Chișinăul și îi dorim prosperitate și dezvoltare».

  Festivalul se va desfășura în trei locații ale capitalei : strada pietonală Eugen Doga și parcurile La Izvor și Valea Trandafirilor. În fiecare zi, vor fi organizate recitaluri cu diverse genuri de muzică.
  14 iulie – Chișinău Jazz
  15 iulie – Chișinăul în tradiție populară
  16 iulie – Chișinăul muzicii clasice
  17 iulie – Spectacol omagial ,,Odă Chișinăului”

  Valentina Volontir, Șef Direcția Cultură, Primăria Chișinău

  «Totodată, în cadrul festivalului vor fi organziate și evenimente științifice. Astfel, va avea loc o întâlnire online a primarilor orașelor înfrățite, o expoziție a documentelor în care apar primele mențiuni despre Chișinău. Totodată, în bibliotecile din oraș vor avea loc întâlniri cu scriitorii moldoveni».

  Iar, spre seară în scenă vor evolua actorii moldoveni care vor prezenta publicului cele mai de succes spectacole.
  Valentina Volontir, Șef Direcția Cultură, Primăria Chișinău

  «Primăria a alocat 700 de mii de lei pentru festival. Această sumă include 10 spectacole. Multe mulțumiri artiștilor, pentru că majoritatea participă gratuit la festival».

  Serile de festival vor culmina cu proiecții de film autohton, în aer liber din cadrul Festivalului Internațional de film documentar „CRONOGRAF”. Promovarea culturii, a valorilor şi a patrimoniului cultural este una din prioritățile Primăriei municipiului Chișinău, mai spune primarul. Agenda evenimentelor o găsiți plasată pe site-ul primăriei.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021