Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Tauber: Suntem gata să protestăm!

  Decizia Comisiei Electorale Centrale este o infracțiune comisă de autorități împotriva cetățenilor Republicii Moldova. Declarația aparține candidatului partidului „ȘOR”, la funcția de primar al municipiului Bălți, Marina Tauber. Mai mult, în cadrul unui briefing de presă, Tauber a afirmat că țara se îndreaptă cu pași repezi spre un stat dictatorial.

  Marina Tauber, candidat la funcția de primar de Bălți

  ”Ieri, CEC a devenit oficial un instrument de persecuție, un club politic în noul stat dictatorial condus de Maia Sandu. Aveam dreptate când v-am spus că Pavel Postică este un instrument în mâinile Maiei Sandu. Suntem ferm convinși de acest lucru. Nu Postică a fost cel care a anunțat decizia, ci Maia Sandu. Și a făcut-o în cel mai urât mod„.

  Totodată, Tauber a explicat din ce cauză briefingul programat pentru ora 10.45, a început mai târziu. Potrivit ei, acest lucru s-a întâmplat din motiv că i-a fost restricționat accesul în Parlament. În context, Tauber admite că în curând opoziția ar putea avea acces limitat la tribuna Legislativului.

  Marina Tauber, candidat la funcția de primar de Bălți

  „Republica Moldova, țara noastră, se îndreaptă din ce în ce mai mult spre dictatură. PAS-ul a preluat puterea în stat și a subordonat toate instituțiile statului. Vom căuta dreptate în instanță, iar dacă va fi necesar vom ieși în stradă pentru a ne apăra drepturile”.

  În replică, vicepreședintele CEC a declarat că anume Tauber face presiuni asupra sa.

  Pavel Postică, vicepreședintele CEC

  ”Anume declarațiile Marinei Tauber, făcute de la tribuna Parlamentului, le calific drept o presiune asupra mea„.

  Totodată, am încercat să luăm legătura cu reprezentanții serviciului de presă ai PAS și ai instituției prezidențiale pentru a le solicita un comentariu la declarațiile Marinei Tauber, nimeni însă nu a răspuns apelurilor noastre. Amintim că, în cadrul ședinței din 1 decembrie, membrii CEC au recomandat excluderea candidatului Marina Tauber din cursa pentru alegerile locale noi programate pentru 5 decembrie.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Copyright © 2021