Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Tănase: Apropierea de UE nu este o chestiune cu flori, prosoape și cozonaci

  Apropierea de UE nu este o chestiune cu flori, prosoape și cozonaci, este opina lui Alexandru Tănase, ex-ministrul Justiției și fost președinte al Curții Constituționale, exprimată la emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova.

  „Apropierea de Uniunea Europeană nu este o chestiune cu flori, prosoape și cozonaci. Este o chestie complicată. Avem de armonizat legislația, trebuie să implementăm peste 20 de mii de recomandări și directive europene, unele dintre care vor fi foarte complicat să le faci din cauza că vizează întregi zone ale economiei. Adică nu e un exercițiu simplu”, a declarat Tănase.

  Totodată, el s-a arătat sceptic vizavi de capacitățile administrației publice la acest capitol, pe care le consideră „modeste”.

  În același timp, Alexandru Tănase a opinat că procesul tehnic de integrare europeană nu trebuie să fie legat de „mesajul popular transmis în piață”.

  „Și nu știu dacă ar trebui să legăm înseși integrarea europeană ca proces tehnic de mesajul popular care a fost transmis în piață pentru sprijin al ideii europene”, a precizat ex-ministrul, adăugând că a fost „al treilea sau al patrulea eveniment de acest gen care au fost organizate pe la diferite etape de timp de diferite partide politice”.

  Până la momentul publicării acestei știri, declarațiile sale nu au fost comentate de serviciile de presă ale Președinției, Guvernului, PAS.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook  

  POLITICA

  Potrivit lui Eugeniu Sinchevici, deputat din cadrul partidului de guvernământ, nici Moldova, nici Ucraina nu au șanse să adere la Uniunea Europeană atâta timp...

  POLITICA

  Jurnalistul Ion Terguţă nu este sigur de caracterul ireversibil al parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova. Potrivit jurnalistului, totul va depinde de alegerile...

  POLITICA

  Președintele Maia Sandu a explicat cui și ce vrea să arate prin convocarea adunării cetățenilor „Moldova Europeană”, programată pentru 21 mai. Potrivit lui Sandu,...

  SOCIAL

  Comentând criza din justiție, ex-președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a subliniat că soluții simple nu mai sunt și a recomandat deputaților partidului de guvernământ...

  Copyright © 2021