Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Tainele bucătăriei vegane

  Preparatele vegane și vegetariene sunt la mare căutare deja de câțiva ani. Din acest motiv, Școala Profesională din Bubuieci a decis să spargă tiparele și să inițieze un curs de instruire pentru persoanele care apreciază această bucătărie.

  Pe Alexandru l-am întâlnit muncind cu mult spor prin bucătăria Școlii Profesionale din Bubuieci. Acesta ne-a așteptat cu un preparat delicios și ne-a dezvăluit că visul său este să-și deschidă propriul restaurant.

  Alexandru, elev

  „Eu astăzi am preparat supă-cremă din linte. Este un preparat vegetarian. Pentru pregătirea lui am avut nevoie de linte, ceapă, cartofi, morcovi și mai multe condimente… pentru gustul fiecăruia.”

  „Eu consider că acest curs va fi foarte bun, pentru că atât eu, cât și ceilalți cursanți vom învăța cum să preparăm diferite bucate vegetariene. Iar noi știm că bucătăria vegană și vegetariană este una dintre cele mai bune.”

  Și Sanda, elevă la specialitatea Cofetărie, spune că s-a convins pe propria piele că este foarte important să mâncăm sănătos.
  Sanda

  „Acum este „la modă” veganismul și vegetarianismul, de aceea cred că cursul va fi foarte util pentru cei care sunt în pas cu noile tendințe.”

  Cinci elevi sunt pregătiți să-și pună șorțul și să învețe arta acestei bucătării, iar profesorii promit să le ofere lecții utile.

  Olga Surchicean, director adjunct

  „Preconizăm să începem cursul la începutul lunii februarie, cu 10 – 15 cursanți. Elevii vor obține noi abilități, deprinderi și cunoștințe în domeniul alimentației sănătoase, vegane și vegetariene. De asemenea, vor obține un certificat care va confirma prezența la curs.”

  Mariana, professor

  „Acest curs va include bazele alimentației sănătoase, compoziția chimică a alimentelor, valoarea nutritivă și energetică a lor. Un accent sporit se va pune pe produsele ecologice, sănătoase, autohtone și de sezon. Nu e neapărat să fiți vegani sau vegetarieni ca să consumați aceste alimente. De fapt, în timpul postului sau, în general, uneori avem nevoie de o pauză de carne.”

  Cursurile vor avea o durată de trei luni, vor include ore teoretice, practice și se adresează persoanelor de orice vârstă. Cursanții vor achita o taxă de studiu din care vor fi procurate produsele necesare pentru lecții și vor fi ajutați de profesori care au fost instruiți de nutriționista Tamara Șchiopu.

  a-tv.md

  Copyright © 2020