Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Taifunul Surigae a făcut şapte victime în Filipine

  Patru membri ai echipajului unei nave cargo eşuate în mijlocul unui taifun care s-a abătut asupra Filipinelor au fost găsiţi morţi miercuri, crescând numărul victimelor provocate de această puternică furtună la şapte, au informat oficiali locali, potrivit DPA.

  Nouă membri ai navei cargo Cebu Great Ocean sunt încă daţi dispăruţi, iar alţi şapte au fost salvaţi, a precizat purtătorul de cuvânt al gărzii de coastă, Armand Balilo.

  Operaţiunile de căutare şi salvare nu se vor opri până când nu se va şti ce s-a întâmplat cu toţi membrii echipajului, a precizat Balilo.

  Nava, care transporta minereu de nichel, se afla luni în largul provinciei sudice Surigao del Norte, pe o mare agitată din cauza taifunului Surigae.

  Echipajul a abandonat vasul, urcând într-o barcă de salvare, dar contactul cu acesta a fost pierdut marţi, a precizat garda de coastă.

  Agenţia naţională pentru dezastre a declarat totodată că alte trei persoane au murit în accidente provocate de Surigae, care şi-a menţinut forţa în timp ce se îndepărta încet de Filipine.

  Victimele – o femeie de 47 de ani, un bărbat de 79 de ani şi o tânără de 19 ani – au fost lovite de copaci care s-au prăbuşit, a precizat agenţia.

  Taifunul era însoţit de rafale de vânt de până la 215 km/oră în timp ce se deplasa spre nord-vest cu 10 km/oră, a declarat biroul meteorologic.

  Potrivit meteorologilor, furtuna va părăsi teritoriul Filipinelor sâmbătă seara sau duminică cel târziu.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Tragedie în Israel la un festival religios, unde au murit cel puțin 44 de pelerini și alți peste 20 au fost răniți, unii în...

  LUMEA

  Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la un hotel din capitala Letoniei, Riga. Cel puțin opt ameni au murit. O parte dintre...

  SOCIAL

  Grav accident rutier la Ocnița, în jurul orei 09.00, pe traseul Briceni-Ocnița-Otaci, la intrare în satul Ocnița din raionul Ocnița, soldat cu doi morți...

  LUMEA

  Două persoane au fost ucise şi alte cel puţin 13 rănite de focuri de armă în timpul unei petreceri nocturne improvizată în noaptea de...

  Copyright © 2020