Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Tăieri ilicite de arbori, depistate de inspectorii de mediu la nord

  Inspectorii pentru protecția mediului au depistat tăieri ilicite de arbori în mai multe raioane din nordul Republicii Moldova.

  Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM), urmare a unei sesizări telefonice, inspectorii au depistat, în fâșia forestieră de protecție a câmpului din extravilanul localităților Iorjnița, Cosăuți la hotar cu primăria Șeptelici, defrișați în mod ilegal 89 de arbori de cireș și arțar, cu diametrele la cioată între 10-20 cm.

  Prejudiciul cauzat mediului constituie 9045,30 lei. Volumul masei lemnoase tăiate ilicit constituie 4,69 m3. În cadrul acțiunilor întreprinse de către inspectori au fost identificate persoanele care au comis defrișările.

  Inspectorii de mediu au mai depistat tăierea ilicită a 22 de arbori de specia salcâm, cu diametrele cuprinse între 12 și 24 cm, de pe terenul public din localitatea Cosăuți, precum și cinci arbori de salcie cu diametrul 40 cm, în zona de protecție a râului Nistru din localitatea Vasilcău.

  În privința persoanelor care au comis încălcările au fost încheiate două procese-verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea sancțiunii contravenționale în valoare de 2.500 de lei pentru fiecare caz, conform legislației specifice, prejudiciul cauzat mediului fiind în sumă de 1.290 de lei.

  Totodată, luni, 21 noiembrie, o echipă de inspectori de mediu a depistat tăierea ilicită a șase arbori specia salcâm, din fâșia de protecție a câmpurilor agricole a administrației publice locale Malinovscoe, raionul Râșcani.

  În continuare, polițiștii întreprind măsuri speciale de investigații în vederea identificării făptașilor implicați în tăierile ilicite, pentru ulterioara atragere la răspundere în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

  Și la Florești, în extravilanul localității Ciripcău, la hotar cu terenurile administrației publice locale Gura Camencii, pe o lungime de 1,9 km și o lățime de 20 de metri, inspectorii de mediu au constatat defrișarea ilicită a 50 de arbori de specia arțar și salcâm, cu diametrele cuprinse între 12 și 30 cm.

  Urmare a constatărilor de către inspectorilor de mediu, a fost încheiat un proces-verbal contravențional și aplicată o sancțiune cu amendă în valoare de 5.000 lei.

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  Noutăţi

  Peste 17 de arbori și arbuști au plantați sâmbătă în Chișinău. În total, Primăria capitalei planifică să sădească până la sfârșitul toamnei 60 de...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Tăierile ilegale din fâșiile forestiere iau amploare. Doar pe parcursul primelor trei săptămâni ale lunii iulie braconierii au cauzat prejudicii mediului de zeci de...

  SOCIAL

  Municipalitatea a sesizat poliția privind cazul de tăiere ilegală a arborilor din Parcul „Valea Morilor”. Potrivit primarului general Ion Ceban, terenul este în proprietatea...

  SOCIAL

  Vijelia de la sfârșitul săptămânii trecute a provocat căderea a 28 de arbori masivi în capitală. Serviciile municipale au activat până pe data de...

  Copyright © 2021