Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Suveranitatea în zonă de risc?

  Securitatea și suveranitatea țării se află sub amenințare atât timp cât echipa șefului statului își ridică salariile din exterior. Declarația îi aparține deputatului PSRM, Nicolae Pascaru și vine după ce în presă a apărut informația precum că o fundație germană apropiată Angelei Merkel ar finanța în mod direct și secret consilierii și consultanții Maiei Sandu. În acest context, alesul poporului le-a solicitat structurilor competente să se sesizeze pe acest caz.

  Nicolae Pascaru deputat PSRM

  În presă a apărut un răspuns al șefului Aparatului Prezidențial, Andrei Spînu, care recunoaște că în instituția prezidențială activează mai multe persoane plătite de către o fundație germană, dar care nu sunt angajați ai Președinției. Este cunoscut că cine plătește, acela are interese și dă indicații. Noi ca popor ce avem din asta? Am solicitat procurorului general, Alexandr Stoianoglo și directorul SIS să verifice aceste chestiuni ale persoanelor responsabile de la Președinție. De asemnea, solicit că în cazul care se adeveresc riscurile la adresa suveranității țării
  să fie atrași la răspundere penală demnitarii ce au admis aceste ilegalități.

  Am încercat să luăm legătura cu instituția prezidențială pentru un comentariu în legătură cu sesizările depuse de Pascaru, până la această oră nimeni nu a răspuns apelurilor noastre.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020