Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Sute de oameni au cerut justiție corectă în dosarul politicianului de opoziție Ilan Șor

  Un flashmob în sprijinul președintelui Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, s-a desfășurat astăzi la Curtea de Apel Chișinău, informează, printr-un comunicat de presă, serviciul de presă al Partidului politic „ȘOR”. Manifestația, la care au participat sute de oameni, a fost organizată în contextul unei noi ședințe de judecată în dosarul în care este învinuit liderul formațiunii politice.

  Deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, a declarat că procesul inițiat pe numele lui Ilan Șor are conotații strict politice și este lipsit de conținut juridic.

  „Regimul Maiei Sandu încearcă să-l denigreze pe liderul nostru, Ilan Șor, și pe întreaga noastră formațiune politică, pe fiecare om care împărtășește ceea ce promovează și solicită Partidul „ȘOR”, a spus Fotescu.

  La rândul său, deputatul Reghina Apostolova a menționat că ședințele de judecată în dosarul lui Ilan Șor au loc din 2015.

  „De atunci, el a prezentat toate dovezile în sprijinul nevinovăției sale, însă guvernarea nu este interesată de aflarea adevărului. Ilan Șor avea atunci 25 de ani. Nu avea nicio funcție publică, nicio funcție de stat. Banii au fost alocați din rezervele BNM. Pentru asta, era nevoie de decizia Guvernului și Parlamentului. Ilan Șor nu avea niciun post în aceste instituții”, a precizat Reghina Apostolova.

  Și consilierul Partidului „ȘOR” în Consiliul municipal Chișinău, Serghei Burgudji, a criticat modul în care se desfășoară procesul în acest dosar. El a atras atenția asupra presiunilor politice, care sunt exercitate asupra procurorilor și judecătorilor.

  „Sperăm că judecătorii și procurorii vor respecta legislația și vor face dreptate. Fiecare cetățean are dreptul la apărare și la avocat și noi cerem ca aceste drepturi ale lui Ilan Șor să fie respectate”, a subliniat Serghei Burgudji.

  La momentul difuzării acestei știri, serviciile de presă ale Guvernului, Președinției, PAS nu au comentat declarațiile reprezentanților Partidului „ȘOR”.

  partidulsor.md

  POLITICA

  O nouă ședință de judecată în dosarul vicepreședintelui Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber, a fost amânată la Curtea de Apel Chișinău, din cauza lipsei...

  POLITICA

  Republica Moldova trece în ultimii ani printr-o criză profundă, pe care ne-a adus-o regimul proeuropean al Maiei Sandu. Avem cele mai mari prețuri și...

  POLITICA

  Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, îndeamnă cetățenii din toate colțurile Republicii Moldova să vină duminică, 21 mai, ora 11:00, la Comrat, Orhei și Bălți,...

  POLITICA

  La alegerile bașcanului din Găgăuzia au învins locuitorii Găgăuziei, pentru că ei vor fi cei care vor obține rezultatul pe care îl așteaptă. Așa...

  Copyright © 2021