Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Inundații în Pakistan: Sute de mii de persoane, infectate cu boli transmise prin apă

  Aproape o jumătate de milion de copii se află printre sutele de mii de persoane care au fost infectate cu boli transmise prin apă în regiunea sudică a Pakistanului după inundaţiile catastrofale care au afectat această ţară, a indicat luni statistici oficiale.

  Nu mai puţin de 428.098 de copii cu vârsta de sub 5 ani suferă de diaree, în timp ce alţi 51.191 sunt trataţi pentru dizenterie în provincia Sindh, cea mai afectată de intemperii, potrivit cifrelor oficiale.

  Peste 2,6 milioane de persoane, inclusiv femei însărcinate, au fost aduse la spitale, clinici şi unităţi sanitare improvizate de la începerea celor mai grave inundaţii din istoria acestei ţări sud-asiatice, au indicat statisticile.

  Peste 300 de decese au fost cauzate de febra dengue, malarie, holeră, diaree şi infecţii ale pielii, potrivit datelor oficiale.

  Inundaţiile, declanşate de ploile musonice abundente începând de la jumătatea lunii iunie, s-au soldat cu 1.545 de morţi, dintre care o treime copii, au afectat peste 33 de milioane de persoane şi au inundat o treime din ţară sau o suprafaţă egală cu cea a Marii Britanii.

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat la sfârşitul săptămânii trecute cu privire la iminenţa unui al doilea dezastru în regiunile afectate de inundaţii, în contextul în care numărul infecţiilor a continuat să crească, milioane de persoane fiind private de accesul la apă potabilă curată, la toalete şi instalaţii sanitare.

  Avertismentul directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a venit după ce premierul pakistanez Shehbaz Sharif a cerut ca alimentele pentru copii şi pături ca donaţii.

  În regiunea nordică, numărul infecţiilor zilnice este în scădere în această săptămână după un vârf, a declarat medicul Suhail Farooqi, purtător de cuvânt al departamentului sănătăţii din provincia Khyber-Pakhtunkhwa.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Inundațiile fac ravagii în Serbia și Muntenegru, unde şuvoaiele au ucis cel puțin patru oameni. În nordul statului Muntenegru, ploile torențiale au dus la...

  LUMEA

  Inundaţiile severe care s-au produs în insula Creta, situată în sudul Greciei, au provocat cel puţin două decese în regiunea Heraklion, potrivit unui nou...

  LUMEA

  Peste 500 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 1.546 au fost rănite în acest an în Nigeria în urma ploilor abundente şi a...

  LUMEA

  Numărul cazurilor de febră dengue a continuat să crească în Pakistan pe fondul unui focar cauzat în primul rând de inundaţiile declanşate de ploile...

  Copyright © 2021