Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Suportul unic de 700 de lei pentru pensionari va fi acordat în octombrie

  Beneficiarilor de toate tipurile de pensii stabilite până la 1 octombrie 2020, al căror cuantum lunar nu depășește 3000 de lei, domiciliați în Republica Moldova, li se acordă un suport financiar unic în sumă de 700 de lei. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost publicat astăzi de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

  Cuantumul suportului financiar unic nu se include în cuantumul pensiei și al alocațiilor sociale de stat.

  Achitarea suportului financiar unic se efectuează de către Casa Națională de Asigurări Sociale prin intermediul prestatorului de servicii de plată care asigură plata pensiilor și alocațiilor sociale de stat.

  Cheltuielile pentru implementarea acestei hotărâri sunt acoperite din contul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat.

  Prezenta hotărâre va intra în vigoare la 1 octombrie 2020.

  Amintim, la inițiativa președintelui Igor Dodon numărul beneficiarilor cărora li se acordă 700 de lei a fost majorat. Până în prezent, această indemnizație se aloca persoanelor cu o pensie de până la 2 mii de lei. Șeful statului a propus ca în categoria beneficiarilor de ajutor unic de 700 de lei să intre toți pensionarii cu o pensie de până la 3 mii de lei.

  a-tv.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  SA „Moldovagaz” a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică revizuirea tarifelor și prețurilor reglementate la gazele naturale, începând cu 01 octombrie 2020.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Începând cu 1 iulie şi până pe 6 august, Casa Naţională de Asigurări Sociale a recepţionat 16 548 de cereri pentru reexaminarea pensiei pentru...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Aproape un milion de cetățeni vor primi bani de la stat, după ce pachetul de legi, asumat de Guvernul Chicu, a intrat în vigoare....

  SOCIAL

  Premierul Ion Chicu susține că Guvernul își onorează angajamentele financiare, iar pensiile, salariile și alte prestații sociale sunt achitate la timp și integral.

  Copyright © 2020