Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Suedia: Cel mai mare producător de ouă, afectat de un focar de gripă aviară

  Suedia va sacrifica aproximativ 1,3 milioane de pui, din cauza unui focar de gripă aviară descoperit la o fermă din sud-vestul ţării, a anunţat luni Consiliul suedez pentru agricultură, transmite Reuters.

  Virusul gripei aviare H5N8 a fost identificat pe 18 ianuarie la cel mai mare producător de ouă al Suediei, în apropierea oraşului Monsteras.

  „Din păcate, gripa aviară s-a extins, ceea ce înseamnă că o mare parte din animale, aproximativ 1,3 milioane, vor fi sacrificate”, au spus reprezentanţii Consiliului suedez pentru agricultură.

  În ultimele săptămâni s-au descoperit focare de gripă aviară la ferme din Ungaria, Germania, Franţa, Lituania şi alte zone din Europa, iar autorităţile cred că virusul este transmis de la păsări sălbatice.

  Virusul gripei aviare H5N8 a perturbat semnificativ producţia de carne de pasăre la începutul lui 2014 în Asia şi la finele acelui an s-a răspândit şi în Europa.

  Până acum nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni, însă descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să ţină păsările închise.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Un avion cu nouă persoane la bord s-a prăbuşit joi la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Orebro din Suedia, informează Reuters.

  LUMEA

  Un bărbat de 41 de ani din provincia Jiangsu (estul Chinei) a fost confirmat ca primul caz de infecție cu tulpina H10N3 a gripei...

  LUMEA

  Oamenii de știință ai Universității “Umea” din Suedia au constatat că serul rusesc Sputnik V este mai efectiv decât celelalte vaccinuri anti-COVID. Despre aceasta...

  LUMEA

  Mai multe zone din Suedia, inclusiv capitala Stockholm, au avut parte nici măcar de o oră de soare în decembrie, conform măsurătorilor oficiale relatează...

  Copyright © 2021