Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Subterana din strada Ion Creangă 2, intră în reparație

  Primăria municipiului Chișinău informează că pasajul subteran din str. Ion Creangă, 2, intersecție cu bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (în preajma Universității Pedagogice de Stat „I. Creangă” intră în reparație.

  Costul proiectului este de circa 4 milioane de lei, dintre care jumătate din sumă va fi acoperită din bugetul municipal, iar cealaltă jumătate – cu suportul oraşului Galaţi, România.

  Având în vedere fluxul sporit de oameni care traversează zilnic pasajul subteran, lucrările de reparație vor fi organizate pe porțiuni, fără a limita deplasarea cetățenilor.

  Reabilitarea subteranei presupune următoarele lucrări: reparația scărilor, cu amenajarea rampelor pentru utilizatorii de scaun rulant; tencuirea pereților și a tavanului, curățarea sistemului de canalizare pluvială, modernizarea iluminatului precum și instalarea sistemului de supraveghere video.

  Primarul General, Ion Ceban, a menționat că reabilitarea pasajelor subterane este unul din obiectivele pe care și le-a propus să le realizeze pe durata mandatului, pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, dar și a imaginii orașului.

  Lucrările de reparație a subteranei sunt prevăzute pentru o perioadă de 10 luni.

  Chisinau.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  În timp ce subterana Iași este la un pas să fie gata, o altă trecere subterană tot se află în reparație, nici la 100...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău reamintește că sâmbătă și duminică:12.06.2021 -13.06.2021 va fi suspendat total traficul rutier pe strada Ion Creangă, tronsonul cuprins între str. Alba...

  SOCIAL

  Primarul General, Ion Ceban, alături de responsabilii din cadrul subdiviziunilor și serviciilor de profil, a inspectat șantierul străzii Ion Creangă, care se află în...

  SOCIAL

  Toate rețelele subterane de pe strada Ion Creangă sunt schimbate. Despre acesta a scris primarul general al capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de...

  Copyright © 2021