Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Subiectul integrării europene ține de propaganda electorală a guvernării – Serafim Urechean

  Ex-primarul general al capitalei, Serafim Urechean, este de opinia că subiectul integrării europene ține de propaganda electorală a actualei guvernări. Despre aceasta fostul edil al capitalei a vorbit în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”, care emite pe internet.

  „Pentru propagandă, aderarea la Uniunea Europeană este normal. Partidul ăsta a venit în șaua integrării europene, au făcut un oarecare pas în acest domeniu pozitiv, semnând scrisorile cele de aderare. Da, avem statutul de candidat. …Dar niciun fel de excepții la procesul de integrare europeană nici pentru Ucraina, nici pentru Moldova. Toate excepțiile sunt excluse și toate condițiile trebuie să fie îndeplinite mot a mot. Pentru propaganda electorală – poftim, cât de repede…”, a spus Serafim Urechean.

  El a subliniat că țara are multe probleme de rezolvat pentru a întruni condițiile de aderare, referindu-se în special la reforma în justiție, pe care a calificat-o drept „aburi pe care le dăm în fiecare zi”.

  „Voi chiar nu vedeți că noi ne împotmolim tot mai adânc și mai adânc?”, a menționat Urechean în context, adăugând că europenii „văd foarte bine, dar nu au ce spune altceva”.

  Totodată, el a ținut să remarce că integrarea în UE nu ar trebui să fie în detrimentul relațiilor tradiționale pe care le are țara noastră.

  „Eu văd integrarea europeană, dar eu nu văd că, integrându-ne în Uniunea Europeană, noi trebuie să ne consolidăm devenind ori făcând dușmani pe cineva. Eu nu am zis niciodată că noi trebuie să ne integrăm în Uniunea European în detrimentul relațiilor noastre cu piața noastră tradițională de sute de ani”, a spus Serafim Urechean.

  primul.md

  Facebook

  POLITICA

  În opinia ex-prim-ministrului Vlad Filat, actuala guvernare, din momentul alegerilor parlamentare anticipate, nu a reușit să obțină rezultate palpabile și nici statutul de țară...

  POLITICA

  Fostul primar general al Chișinăului, Serafim Urechean, a criticat în termeni duri discursurile autorităților oficiale ale Moldovei cu privire la o eventuală renunțare la...

  POLITICA

  Fostul primar general al municipiului Chișinău a criticat conflictul dintre administrația publică centrală și cea locală cu privire la riscul sistării aprovizionării cu apă...

  SOCIAL

  Ex-primarul general al municipiului Chișinău, Serafim Urechean, a vorbit, în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”, care emite pe...

  Copyright © 2021