Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Sub lupa deputaților

  Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea s-a prezentat, astăzi, la ședința Consiliul Superior al Procurorilor, pentru a afla la ce etapă de examinare se află plângerea pe care a depus-o pe numele procurorului, Victor Furtună, procurorul care investighează dosarul Stoianoglo. În replică, președintele CSP a declarat că plângerea a fost transmisă la Procuratură pentru examinare, iar ulterior urmează și alte proceduri prevăzute prin lege.

  Deputatul Vasile Bolea le-a solicitat membrilor CSP ca ancheta împotriva procurorului Victor Furtună să fie desfășurată echidistant și echitabil. Mai mult, Bolea este convins că dacă investigațiile vor fi făcute corect, atunci Furtună riscă să ajungă chiar și în spatele gratiilor.

  Vasile Bolea, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Persoanele care intră în componența CSP, în primul rând, să aibă curajul să ia în considerare în mod egal orice plângere, inclusiv plângerea pe care am depus-o. Trebuie să o analizeze la rece. Vreau să vă spun că în plângerea mea sunt trecute mai multe argumente care dovedesc încălcările care au fost comise de către procurorii care anchetează dosarul Stoianoglo».

  Totodată, Bolea a precizat ce a stat în spatele deciziei procurorului general interimar, Dumitru Robu de a numi un grup de procurori care să-l ajute pe Furtună în investigarea cazului Stoianoglo. Bolea admite, că menirea acestor oameni ai legii ar fi tergiversarea dosarului deschis pe numele lui Stoianoglo.

  Vasile Bolea, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

  «Vreau să aflu cu ce acest grup de procurori ar putea să-l ajute pe furtună? Anchetarea unui caz cusut cu ață albă? Mușamalizarea circumstanțelor care ar dovedi nevinovăția lui Stoianoglo?Sau să-i ajute la tergiversarea cazului lui? Cu ce să-l ajute? Să tergiverseze dosarul așa încât oamenii să uite de acest caz, fără precedent, de încălcare a drepturilor omului».

  Subliniem că, anterior, deputatul blocului, Vasile Bolea a depus la CSP o plângere pe numele procurorului Victor Furtună, care instrumentează dosarul deschis pe numele lui Alexandr Stoianoglo. Bolea este convins că ceea ce face Furtună este să execute ordinele date de reprezentanții partidului de la guvernare. Am încercat să luăm legătura cu persoanele vizate în material, nimeni însă nu a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021