Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  SUA: Doi morţi şi cel puţin 20 de răniţi într-un atac cu arme de foc în statul Florida

  Două persoane au fost ucise şi alte cel puţin 20 au fost rănite duminică, după ce trei bărbaţi „au tras asupra mulţimii” adunate în faţa unei săli de concerte din Miami, Florida (SUA), a anunţat poliţia locală, informează AFP, Reuters şi EFE.

  „Potrivit anchetatorilor, sala găzduia un eveniment aflat în program şi mai mulţi organizatori se aflau în faţa” clădirii, a precizat poliţia într-un comunicat. Respectiva sală este un local de noapte situat în oraşul Miami Gardens.

  „Vehiculul SUV al indivizilor s-a apropiat de partea din faţă a sălii, trei indivizi au coborât şi au început să tragă la nimereală asupra mulţimii”, a adăugat poliţia.

  Directorul poliţiei comitatului Miami-Dade, Alfredo ‘Freddy’ Ramírez, a scris pe contul său de Twitter că este vorba despre un ”act laş şi selectiv” de violenţă armată.

  Răniţii au fost transportaţi la spitalele din apropiere. Vorbind apoi la o conferinţă de presă, Ramírez a precizat că 12 răniţi au ajuns la spital prin mijloace proprii, ceilalţi opt fiind transportaţi cu ambulanţele, potrivit presei locale unul dintre ei fiind în stare critică.

  Poliţia nu a anunţat deocamdată nimic despre suspecţi, şi anume dacă există vreo persoană reţinută.

  Acest atac survine la circa 24 de ore după un altul comis în noaptea de vineri spre sâmbătă în cartierul turistic Wynwood din Miami, soldat cu un mort şi şase răniţi, într-o zonă foarte frecventată pentru viaţa de noapte, mai ales în această perioadă când mii de turişti vin la Miami în weekendul dinaintea sărbătorii Memorial Day (31 mai).

  Atacatorii au fugit de la locul faptei cu o maşină şi nici în cazul acestui atac poliţia nu a anunţat dacă a fost arestat vreun suspect.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Cel puţin opt persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite în atacul armat produs miercuri în oraşul San Jose, din statul american...

  LUMEA

  Cinci grupuri de persoane s-au urcat în cabina telefericului prăbușit duminică în Italia, inclusiv două cupluri cu copii mici. Sosiseră din Varese, Piacenza, Verbania...

  POLITICA

  Fostul consilier prezidențial al lui Donald Trump, John Bolton, propune dezghețarea conflictului transnistrean, pentru a limita influența Rusiei în zonă.

  SOCIAL

  Socialiștii au comemorat victimele atacului terorist din Kazan. Despre aceasta liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat pe canalul său de Telegram.

  Copyright © 2021