Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  SUA: Doi morţi şi cel puţin 20 de răniţi într-un atac cu arme de foc în statul Florida

  Două persoane au fost ucise şi alte cel puţin 20 au fost rănite duminică, după ce trei bărbaţi „au tras asupra mulţimii” adunate în faţa unei săli de concerte din Miami, Florida (SUA), a anunţat poliţia locală, informează AFP, Reuters şi EFE.

  „Potrivit anchetatorilor, sala găzduia un eveniment aflat în program şi mai mulţi organizatori se aflau în faţa” clădirii, a precizat poliţia într-un comunicat. Respectiva sală este un local de noapte situat în oraşul Miami Gardens.

  „Vehiculul SUV al indivizilor s-a apropiat de partea din faţă a sălii, trei indivizi au coborât şi au început să tragă la nimereală asupra mulţimii”, a adăugat poliţia.

  Directorul poliţiei comitatului Miami-Dade, Alfredo ‘Freddy’ Ramírez, a scris pe contul său de Twitter că este vorba despre un ”act laş şi selectiv” de violenţă armată.

  Răniţii au fost transportaţi la spitalele din apropiere. Vorbind apoi la o conferinţă de presă, Ramírez a precizat că 12 răniţi au ajuns la spital prin mijloace proprii, ceilalţi opt fiind transportaţi cu ambulanţele, potrivit presei locale unul dintre ei fiind în stare critică.

  Poliţia nu a anunţat deocamdată nimic despre suspecţi, şi anume dacă există vreo persoană reţinută.

  Acest atac survine la circa 24 de ore după un altul comis în noaptea de vineri spre sâmbătă în cartierul turistic Wynwood din Miami, soldat cu un mort şi şase răniţi, într-o zonă foarte frecventată pentru viaţa de noapte, mai ales în această perioadă când mii de turişti vin la Miami în weekendul dinaintea sărbătorii Memorial Day (31 mai).

  Atacatorii au fugit de la locul faptei cu o maşină şi nici în cazul acestui atac poliţia nu a anunţat dacă a fost arestat vreun suspect.

  agerpres.ro

  Facebook

  SOCIAL

  Astăzi se împlinesc 20 de ani de la atentatele teroriste din New York și Washington. Președintele PSRM, Igor Dodon, a venit cu un mesaj...

  LUMEA

  Furtuna tropicală Ida a făcut dezastru în nord-estul Statelor Unite. Bilanțul deceselor provocate de inundații a crescut la 45 la New York și în...

  LUMEA

  Cel puţin 32 de persoane, între care doi copii, şi-au pierdut viaţa şi alte 22 de persoane au fost rănite marţi dimineaţa după ce...

  LUMEA

  Cel puţin 21 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zeci sunt căutate în urma inundaţiilor ''catastrofale'' care au lovit statul american Tennessee (sud),...

  Copyright © 2021