Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Sturza: Prea departe am mers cu „pericolul rusesc”

  Autoritățile Republicii Moldova „au mers prea departe cu „pericolul rusesc”. Opinia a fost exprimată de ex-premierul Ion Sturza, care a subliniat că actualul Guvern își justifică propria inacțiune în țară cu „pericolul rusesc”.

  „Noi cred că prea mult sau prea departe am mers cu acest „pericol rusesc”, justificând și frica și lipsa de acțiuni pe plan intern. Eu nu cred că astăzi Federația Rusă este concentrată pe problemele Republicii Moldova și pe dorința de a pedepsi, de a schimba regimul de la Chișinău. Ei au atâtea probleme”, a spus Ion Sturza la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

  Potrivit fostului premier, actuala conducere a țării „a utilizat la un moment dat această temă, să nu-i spunem „sperietoare”, pentru a încerca de a pune la respect anumiți actori politici”, referindu-se, în primul rând, la partidul „ȘOR”.  Totodată, fostul șef al Guvernului a precizat că acest mesaj al autorităților moldovenești ar fi fost apreciat greșit de partenerii externi ai Republicii Moldova.

  „Însă partenerii noștri externi, inclusiv cei de peste Prut, au luat-o foarte în serios, și atunci au venit alte declarații și s-a escaladat un pic situația. <…> Acest mesaj local a fost preluat și amplificat la nivel european și internațional. Și atunci noi am revenit, și spirala asta a crescut”, a rezumat Ion Sturza.

  Rezumând, Sturza a afirmat că „problemele și amenințările Moldovei nu sunt în zona geopoliticii, ci în stabilitatea social-economică a țării”.

  Până la momentul publicării acestei știri, serviciile de presă ale Guvernului, Președinției și PAS nu au comentat declarațiile lui Ion Sturza.

  Facebook

  POLITICA

  Instituții responsabile de securitatea și politica externă a statului discută mai multe opțiuni de răspuns față de politicile ostile ale Federației Ruse față de...

  SOCIAL

  Î.S. ”Poșta Moldovei” informează că, începând cu data de 2 iunie 2023, se redeschide traficul poștal internațional pentru Federația Rusă. Astfel, se va relua...

  POLITICA

  Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a făcut astăzi un apel către ambasadorii Turciei, Federației Ruse și Chinei în Republica Moldova „să apere democrația din...

  POLITICA

  „În acest caz, aceasta este o declarație pur politică a domnului Nantoi. El acționează din nou ca o figură anti-rusă, cu care ne-am obișnuit...

  Copyright © 2021